Apple A8X – detalii noi dezvăluie secretele chip-ului iPad Air 2

  Apple a implementat un chip A8X în tableta iPad Air 2, iar acest lucru i-a conferit produsului titlul de cel mai performant terminal mobil existent pe glob, așa că acum aflăm căteva detalii secrete în legătură cu el. Conform unor informații obtinute de la o companie ce a dezasamblat chip-ul, Apple a reușit să implementeze în el două plăci grafice quad-core PowerVR GX6450 cu 8 nuclee și nu unul singur quad-core. Pentru a obține acest lucru, compania Apple a fost nevoită să modifice design-ul plăcii grafice al PowerVR după bunul plac mulțumită acordului dintre cele două companii.

In this case it appears that Apple has taken the GX6450 design and created a new design from it, culminating in an 8 cluster Series6XT design. Officially this design has no public designation – while it’s based on an Imagination design it is not an official Imagination design, and of course Apple doesn’t reveal codenames – but for the sake of simplicity we are calling it the GXA6850.

  Separat de chip-ul grafic cu 8 nuclee, compania Apple a implementat un procesor triple-core, primul din istoria sa, 2 GB RAM și avem din nou componente unice pentru o tabletă iPad, lucru care nu s-a mai întâmplat la un asemenea nivel în ultimii ani. Problema pentru Apple este că hardware-ul implementat nu oferă un avantaj atât de mare asupra competitorilor, iPad Air 2 neavând performanțe extraordinare pe partea grafică. În această idee, se speculează că un viitor update al iOS va rezolva această problemă și va îmbunătăți semnificativ performanțele în jocuri.