Jony Ive vorbeste despre design într-un interviu acordat la Muzeul de Design din Londra

  Jony Ive, celebrul vicepreședinte al diviziei de design din cadrul companiei Apple, a vorbit în cursul zilei de ieri despre realizările și eșecurile sale ca și designer, dar și despre multe, multe alte lucruri pe care un designer trebuie să le aibă tot timpul în seamă. Ive susține că nimeni nu ar trebui să se teamă de eșecuri deoarece altfel nu va avea vreun succes în viață și că 80% din proiectele dezvoltate în laborator nu vor fi transformate vreodată în produse. Mai mult decât atât, dacă un designer descoperă că un anumit design nu este suficient de bun pentru un produs, ar trebui să renunțe la el în loc să încerce să îl îmbunătățească.

We shouldn’t be afraid to fail – if we are not failing we are not pushing. 80% of the stuff in the studio is not going to work. If something is not good enough, stop doing it. The best ideas start as conversations. A small change at the beginning of the design process defines an entirely different product at the end. At the start of the process the idea is just a thought – very fragile and exclusive. When the first physical manifestation is created everything changes. It is no longer exclusive, now it involves a lot of people. There are 9 rejected ideas for every idea that works.

  Cele mai bune idei despre design apar în general în timpul discuțiilor, iar micile schimbări făcute la începutul unui proiect pentru un design pot avea drept rezultat un produs complet diferit față de cel imaginat inițial. Având în vedere cerințele extrem de riguroase în ceea ce privește angajarea în cadrul apple, Ive susține că un tânăr designer are șanse extrem de mici de a se angaja în cadrul echipei ed designeri ai Apple, asta deoarece oamenii din cadrul său nu pleacă decât dacă se retrag complet din activitate.

  Informații suplimentare puteți citi aici.