Prima Pagina Android Iata de ce iOS este de 3 ori mai eficient decât Android...

Iata de ce iOS este de 3 ori mai eficient decât Android și nu are nevoie de 3 GB RAM

  iPhone, iPad și iPod Touch-urile au de două sau de trei ori mai puțin RAM decât terminalele Android și acest lucru a geenrat foarte multe critici din partea multor posesori de terminale Android, asta în ciuda faptului că performanțele iDevice-urilor erau mai bune decât cele ale terminalelor ce ruleazp sistemul de operare al Google. Până acum nimeni nu a oferit o explicație clară cu privire la motivul în baza căruia iOS-ul este de 3 ori mai eficient decât Android OS, iată că astăzi avem una și este delușit în sfărșit misterul folosirii unei cantități mici de RAM în produsele companiei Apple de atâția ani de zile.

Servicing RAM uses power. So more memory = more power consumption. Android apps using Java, recycle released memory using garbage collection. What this diagram shows is that garbage collectors are really awesomely fast if you have a relative memory footprint of 4 or 8. In other words, you need four or eight times more memory, than you are actually using to be super efficient. But when the memory becomes constrained, that performance goes way down. iOS does not use this style of garbage collection and does not slow down in constrained memory environments. So 1GB for iOS results in more performance than 3GB for Android.

  Conform unui dezvoltator apreciat de aplicații, Android-ul rulează aplicații Java care reciclează memoria RAM nefolosită într-un proces numit garbage collection, memoria rămasă nefolosită fiind eliberată pentru a putea fi utilizată de către alte aplicații. Deși acest proces este foarte rapid și eficient, în momentul în care memoria RAM liberă se micșorează pentru aplicații noi, performanțele terminalelor se reduc serios, memorie RAM fizică suplimentară fiind necesară. iOS-ul nu folosește acest proces de administrare a memoriei RAM și este de 3 ori mai eficient decât Android-ul, astfel că un iPhone cu doar 1 GB RAM are performanțe mai bune decât un smartphone Android cu 3 GB RAM.

 • Ionut

  Cu ios 8 nu cred ca mai are aceleasi performante. @Zaone se
  Merita sa trec de la 8.1 la 8.1.1? Este vreo diferenta? Sau e la fel si ocup spatiul degeaba?

 • AlexD

  într-un proces numit garbage collection = printr-un proces numit garbage collection (nu este un proces in sine, JVM=java virtual machine asa isi gestioneaza memoria).

  Nimic nou in ce ai scris, se cunoaste faptul ca java “papa” resurse multe. Dar codul e portabil.

  Uite niste statistici:

  97% of Enterprise Desktops Run Java
  89% of Desktops (or Computers) in the U.S. Run Java
  9 Million Java Developers Worldwide
  #1 Choice for Developers
  #1 Development Platform
  3 Billion Mobile Phones Run Java
  100% of Blu-ray Disc Players Ship with Java
  5 Billion Java Cards in Use
  125 million TV devices run Java
  5 of the Top 5 Original Equipment Manufacturers Ship Java ME

 • CLAUDIU DANIEL

  Bun ce face Android … Dar ce face iOS mai rapid?! Faptul ca nu are acel proces?!

 • CLAUDIU DANIEL

  Merci pt urate , si voua numai bine !:)

 • CLAUDIU DANIEL

  Urare

 • Vergea Marian Cristinel

  Eu detin iphone 6 si sunt ferm convins ca de la urmatorul update(ios 9) se va simti o diferenta foarte mare datorata lipsei de ram…din acest motiv a primit si ipad air 2 2 gb de ram…deoarece pur si simplu nu mai este deajuns 1….

 • Claudiu

  iOS folosește ram-ul foarte eficient, dar sigur era nevoie de 2gb ram.

 • unu

  Garbage collection este un avantaj al Java, si nicidecum un dezavantaj. Managementul memoriei RAM este total diferit fata de ceea ce se stie despre sistemele de operare desktop; daca pe un Mac sau PC memoria plina inseamna scaderea performantelor dispozitivului, pe Android este invers: cu cat este mai ocupata memoria RAM cu atat este mai eficient, deoarece sistemul de operare tine mereu o portiune libera pentru aplicatiile care ruleaza.
  Asta este si avantajul Androidului atunci cand deschide foarte rapid aplicatiile inchise anterior.

  “Write once, run anywhere”
  Marele avantaj al Java este faptul ca poti porta codul pe orice hardware, e ceea ce are nevoie un sistem de operare care a fost conceput sa ruleze pe o multitudine de configuratii hardware.
  Objective-C

  Si cu toate avantajele iOS, se pare ca noul Android construit pe ART este mai eficient dpdv energetic decat orice alt sistem de operare pentru mobile, este foarte rapid, si culmea: construit pe Java Virtual Machine. Doar viitorul ne va arata care dintre cele doua sisteme de operare este mai eficient.