Prima Pagina A10 Samsung a fost contractata pentru a produce un procent urias din chip-urile...

Samsung a fost contractata pentru a produce un procent urias din chip-urile viitoarelor iPhone si iPad

  Samsung ar fi fost contractata de catre compania Apple pentru a produce un procent urias al chip-urilor viitoarelor terminale iPhone si tablete iPad, Apple preferandu-i pe coreeni in locul taiwanezilor de la TSMC. Conform unor informatii obtinute din Asia, cei de la Samsung ar fi fost contractati sa produca 80% din viitoarele chip-uri ale iDevice-urilor, cifra fiind una colosala daca ne raportam la cea de anul acesta. Pentru chip-ul A8 din iPhone 6, iPhone 6 Plus si iPad Air 2 Apple a ales sa ofere celor de la TSMC aproximativ 70% din productie, insa se pare ca nu este multumita de performantele taiwanezilor.

Apple has designated Samsung as the primary supplier of its next A-series chips powering iOS devices from 2016 as the alliance with GlobalFoundries (GF) enabled Samsung to cut off capacity risk. a source familiar with the deal said.

  Incepand cu anul 2016 Samsung va produce 80% din chip-urile iDevice-urilor facute folosind un proces de fabricatie de 14 nm, parteneriatul dintre coreeni si compania GlobalFoundries fiind principalul motiv care a stat in baza alegerii. Samsung a confirmat intr-o conferinta de presa recenta ca produce unele prototipuri de chip-uri de 14 nm pentru un client neidentificat si cel mai probabil a fost vorba de compania Apple. In baza acestei alegeri Apple va ramane dependenta de Samsung in urmatorii ani de zile, un lucru pe care probabil Tim Cook ar fi dorit sa il evite, daca TSMC ar fi fost capabila sa satisfaca nevoile Apple.

 • marygsm

  Pi da. Samsung intotdeauna a creat pt apple, si vin unii si spun ca apple bate samsung 🙂 nici in vise. Doar ca difera designul insa, cele mai bune telefoane le fac samsung si nexus. Nu stiu daca apple au creat ceva vreodata, in afara de conceptii si proiecte.

 • Eugen

  @marygsm alt “samsung user” care nu stiu ce *** face aici :))

 • cccc

  Apple e cel mai tare am avut toate generațiile iPhone pana acum. Am fost prost inspirat sa imi cumpăr un galaxy S3 care ma dezamăgit foarte tare așa ca l-am vândut si mi-am cumpărat un iPhone 5 ce era pe piața la vremea respectivă. Nu imi voi mai cumpara un Samsung cât voi trăii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • amfetamin

  Ai vrut sa zici ca începând din anul 2015 va începe Samsung sa producă,nu din 2016,sau?

 • 2016.

 • iTu

  pai una e sa faci un procesor si alta e sa faci un telefon. apple ia de la samsung ce pot ei probabil sa faca mai bine.

 • rundown

  samsung sunt intr-adevar cei mai buni producatori de componente individuale pt smartphone dar se pare ca nu si atunci cand vine vorba sa le puna toate la un loc intr-un device personal.