Samsung a fost contractata pentru a produce un procent urias din chip-urile viitoarelor iPhone si iPad

  Samsung ar fi fost contractata de catre compania Apple pentru a produce un procent urias al chip-urilor viitoarelor terminale iPhone si tablete iPad, Apple preferandu-i pe coreeni in locul taiwanezilor de la TSMC. Conform unor informatii obtinute din Asia, cei de la Samsung ar fi fost contractati sa produca 80% din viitoarele chip-uri ale iDevice-urilor, cifra fiind una colosala daca ne raportam la cea de anul acesta. Pentru chip-ul A8 din iPhone 6, iPhone 6 Plus si iPad Air 2 Apple a ales sa ofere celor de la TSMC aproximativ 70% din productie, insa se pare ca nu este multumita de performantele taiwanezilor.

Apple has designated Samsung as the primary supplier of its next A-series chips powering iOS devices from 2016 as the alliance with GlobalFoundries (GF) enabled Samsung to cut off capacity risk. a source familiar with the deal said.

  Incepand cu anul 2016 Samsung va produce 80% din chip-urile iDevice-urilor facute folosind un proces de fabricatie de 14 nm, parteneriatul dintre coreeni si compania GlobalFoundries fiind principalul motiv care a stat in baza alegerii. Samsung a confirmat intr-o conferinta de presa recenta ca produce unele prototipuri de chip-uri de 14 nm pentru un client neidentificat si cel mai probabil a fost vorba de compania Apple. In baza acestei alegeri Apple va ramane dependenta de Samsung in urmatorii ani de zile, un lucru pe care probabil Tim Cook ar fi dorit sa il evite, daca TSMC ar fi fost capabila sa satisfaca nevoile Apple.