Prima Pagina Apple iOS 8.1.1 blocheaza 3 din 7 exploit-uri ale Pangu jailbreak, Apple ii...

iOS 8.1.1 blocheaza 3 din 7 exploit-uri ale Pangu jailbreak, Apple ii crediteaz ape hackeri

  iOS 8.1.1 blocheaza Pangu jailbreak si v-am spus acest lucru in repetate randuri in ultimele saptamani de zile, iar acum aflam ca 3 din cele 7 exploit-uri folosite de catre solutie au fost blocate de catre cmpania Apple prin aceasta actualizare. In documentul de securitate al iOS 8.1.1 publicat de catre compania Apple dupa lansarea acesteia ctualizari pentru sistemul de operare, cei din Cupertin listeaza cele trei vulnerabilitati de mai jos pe care le crediteaza hackerilor chinezi. Fiecare dintre ele a jucat un rol important in dezvoltarea solutiei de jailbreak si dupa cum puteti vedea, ele sunt disponibile in toate iDevice-urile Apple.

  Cei din Cupertino au obiceiul de a credita hackerii dezvoltatori de solutii de jailbreak atunci cand acopera diverse vulnerabilitati ale sistemului de operare, acelasi lucru intamplandu-se in cazul iPhone Dev Team sau Evad3rs, dar acest lucru nu este imbucurator pentru noi. Din pacate blocarea acestei solutii de jailbreak nu va aduce una noua in viitorul apropiat, dar cu siguranta vom vedea alta noua lansata in cursul anului viitor, indiferent cand va veni ea.

Dyld
● Available for: iPhone 4s and later, iPod touch (5th generation) and later, iPad 2 and later
● Impact: A local user may be able to execute unsigned code
● Description: A state management issue existed in the handling of Mach-O executable files with overlapping segments. This issue was addressed through improved validation of segment sizes.
● CVE-ID: CVE-2014-4455 : @PanguTeam

Kernel
● Available for: iPhone 4s and later, iPod touch (5th generation) and later, iPad 2 and later
● Impact: A malicious application may be able to execute arbitrary code with system privileges
● Description: A validation issue existed in the handling of certain metadata fields of IOSharedDataQueue objects. This issue was addressed through relocation of the metadata.
● CVE-ID: CVE-2014-4461 : @PanguTeam

Sandbox Profiles
● Available for: iPhone 4s and later, iPod touch (5th generation) and later, iPad 2 and later
● Impact: A malicious application may be able to launch arbitrary binaries on a trusted device
● Description: A permissions issue existed with the debugging functionality for iOS that allowed the spawning of applications on trusted devices that were not being debugged. This was addressed by changes to debugserver’s sandbox.
● CVE-ID: CVE-2014-4457 : @PanguTeam

 • Gabi

  Ar trebui sa-si patenteze,inregistreze breveteze ceva astia exploiturile.
  Ar trebui sa bage ceva gen EULA si ei si sa specifice ca Apple nu are voie sa se foloseasca de softul si solutiile lor.Nici sa analizeze ce exploituri folosesc.
  Nu au decat sa gaseasca ei eventualele bug-uri si exploit-uri.
  Astfel o metod de jailbreak va avea o viata mai lunga.

 • Oxyg3n

  @Gabi: Esti constient ca asta e cea mai mare idiotenie, nu? E ca si cum ai zice ca eu iti fac copie dupa cheia de la casa ta, apoi statul da o lege care nu iti da voie sa iti schimbi cheia. Si asa eu pot sa intru oricand la tine, fac ce vreau, ca doar am cheia.

 • Claudiu

  @Gabi chiar mi-ai facut ziua :)). Ai o gandire foarte “futurista”…

 • was

  Iphone (fara jailbreak): cumperi o casa, dar o gramada de bani pe ea, dar nu ai voie sa intri in toate camerele.