WhatsApp Messenger cripteaza mesajele utilizatorilor asigurand confidentialitatea totala a conversatiilor

0

  WhatsApp Messenger este cea mai mare retea de mesagerie text de pe glob, Facebook anuntand ca peste 600 de milioane de utilizatori folosesc lunar serviciile companiei WhatsApp ce a fost achizitionate  de catre ea in cursul acestui an. In ciuda acestei dominari pe piata aplciatiilor de mesagerie text, WhatsApp Messenger a fost intens criticata din cauza faptului ca nu cripteaza mesajele trimise intre utilizatori, ele putand fi interceptate in transfer. Ei bine aceasta problema a fost rezolvata, cel putin pe platforma Android, acolo WhatsApp implementand un sistem de critare a mesajelor astfel incat nici macar ea nu le va putea decripta pentru citire.

The most recent update to WhatsApp’s Android app includes a surprising feature: strong end-to-end encryption, enabled by default. It’s the strongest security any major texting app has offered, even compared with similar tools from giants like Google, Microsoft and Apple. “End-to-end” means that, unlike messages encrypted by Gmail or Facebook Chat, WhatsApp won’t be able to decrypt the messages itself, even if the company is compelled by law enforcement.

  WhatsApp Messenger include acum un software produs de catre Open Whisper Systems pentru a cripta mesajele utilizatorilor si astfel serviciul devine mai sigur decat iMessage, Facebook Messenger sau servicii de mesagerie ale Google. Desi poate pare o schimbare minora pentru unii, implementarea acestui sistem de criptare este un mare pas inainte facut de catre WhatsApp Messenger, acum utilizatorii de terminale Android putand discuta in siguranta despre orice. Implementarea codului necesar pentru criptarea mesajelor a necesitat 6 luni de munca din partea companiilor WhatsApp si Open Whisper, asa ca deocamdata nu se stie cand vom avea ceva similar in iOS.