Downgrade iOS 8.1.1 la iOS 8.1

iOS 8.1.1 iDevice.ro  iOS 8.1.1 a fost lansat cu doar cateva zile in urma de catre compania Apple si daca va intrebati acum daca downgrade la iOS 8.1 este posibil, ei bine raspunsul este afirmativ, dar numai pentru o perioada limitata de timp. Compania Apple semneaza in continuare SHSH-uri pentru vechea versiune a sistemului de operare, permitandu-le utilizatorilor sa faca restore pentru a beneficia in continuare de jailbreka pentru terminale. Procedura este temporara, asa ca daca veti dori sa o faceti, este bine sa va grabiti pentru ca nu se stie cat timp ea va mai fi disponibila.

  Inainte de a incepe aceasta procedura este recomandabil sa efectuati un backup pentru datele din iPhone, iPad si iPod Touch, iar pentru aceasta procedura puteti utiliza:

  • iCloud prin accesarea Settings>iCloud>Backup sau Configurari>iCloud>Backup(Salvare date);
  • iTunes prin deschiderea programului, conectarea terminalului vostru la calculator, selectarea sa folosind iconita din partea stanga sus, efectuarea unui click stanga in bara de device-uri si selectarea optiunii Back up now.

Downgrade iOS 8.1.1 la iOS 8.1

1. Descarcati iOS 8.1 de aici.

2. Deschideti iTunes si conectati terminalul vostru la calculator. Este necesar sa aveti cea mai recenta versiune a iTunes de pe apple.com/itunes.

3. Tinand apasata tasta shift in Windows sau Option in Mac, apasati butonul Restore si alegeti firmware-ul descarcat pentru terminalul vostru la pasul 1, apoi procedura va incepe. Daca primiti o eroare de genul This firmware is not compatible…, atunci este necesar sa introduceti terminalul in DFU Mode(daca sunteti siguri ca ati descarcat versiunea potrivita pentru dispozitivul vostru) urmand pasii de mai jos, eroarea fiind in general afisata pentru iPhone 6 sau iPhone 6 Plus unde exista doar un singur tip de firmware:

  • apasa butonul Power/Lock si tine-l apasat timp de 3 secunde
  • fara a ii da drumul apasa si butonul Home si tine-le apasate inca 10 secunde, dupa care elibereaza butonul Power/Lock;
  • tine in continuare butonul Home apasat pana cand iTunes va recunoaste terminalul, desi ecranul este negru;

4. Dupa introducerea in DFU Mode repetati prima parte a pasului anterior pentru a incarca firmware-ul in iTunes.

  Dupa finalizarea procedurii veti putea activa terminalul si face jailbreak folosind tutorialul de jailbreak iOS 8 – iOS 8.1. Daca aveti alte intrebari le astept in comentarii.

11 COMENTARII

  1. am mai postat necazul meu…aici sunt on topic:

    iPhone 6 plus din state model A1522. am pe el 8.1.1 si nu pot sa revin la 8.1 spune ca nu e compatibila versiunea (iPhone7,1_8.1_12B411_Restore.ipsw) am incercat si in DFU mode…am incercat de pe alt calculator,,, (iPhone7,1_8.1_12B411_Restore..singura versiune pentru 6 plus) din mai multe surse…nu pot reveni la 8.1 ….nu poate fi restaurat ,deoarece fisierul de firmware nu este compatibil
    AJUTOR! 🙂 pentru ca nu stiu cat timp mai semneaza apple 8.1

  2. 🙂 am reusit pana la urma…am descarcat din nou iOS 8.1 de aici… din acest post..
    am revenit la ios 8.1 …am introdus terminalul in DFU Mode
    multumesc zaone

  3. OFF,va rog mult,am mare nevoie de ajutor.Am avut o problema in timpul actualizarii unor aplicatii si sa oprit conexiunea la net.Pe urma aplicatiile care erau in curs de acualizare nu au mai functionat nicicum(dezinstalate sj reinstalate,restart ipad,instalate prin pc cu itunes,nimic).Ios7.1.2 ipad 2
    Cum nu am gasit nici o solutie am zis sa fac un restore cu ios 7.1.2 ce il aveam salvat.Eroare 3194 nu se poate restaura.
    Exista vreo solutie sau trebuie sa actualizez la ios 8.1?Ms anticipat

  4. salut,
    ma poate ajuta cineva cu eroarea 3194?
    am un iphone 4s neverlock,am facut update la ios7 dupa aceea la ios 8 -8.1-8.1.1 si vreau sa-l curat si sa instalez ios 8.1.1 pe curat ca new iphone dar cand dau restore imi da eroare 3194
    multumesc