Apple a dezvoltat un scris special pentru Apple Watch

  Apple Watch este un produs nou si special pentru compania Apple, astfel ca in ideea de a oferi cea mai buna experienta de utilizare pentru el, compania Apple a creat un scris, font, special numit San Francisco. Acesta nu este primul font San Francisco realizat de catre compania Apple, dar el este special gandit pentru a fi afisat cat se poate de corect pe ambele versiuni ale ceasului, ele avand ecrane si rezolutii diferite. Acest scris special era necesar pentru a putea afisa pe ecranul ceasului toate tipurile de notificari si informatii cat se poate de corect, vizualizarea de continut pe ecrane atat de mici nefiind posibila in conditii grozave oricand.

The system font was designed specifically for legibility on Apple Watch. At large sizes, the font’s slightly condensed letters are set tight to take up less horizontal space. But at small sizes, they are spaced more loosely and have bigger apertures in glyphs like ‘a’ and ‘e’ to make these easier to read at a glance. Punctuation is also proportionally larger when the font gets smaller. And as text size changes, Apple Watch dynamically switches between fonts to maintain clarity and legibility at all times.

  In citatul de mai sus Apple explica de ce al sau font pentru Apple Watch este atat de special si de ce el era necesar pentru ca utilizatorii sa aiba parte de el pentru a beneficia de cea mai buna experienta de vizualizare a informatiilor. Apple Watch are doua ecrane de 38mm si 42mm, primul dintre ele avand o rezolutie de 340 x 272 pixeli, in timp ce al doilea are o rezolutie de 390 x 312 pixeli, deci afisarea elementelor pe ecran impunea dezvoltarea unui font special.