Jailbreak iOS 8 – iOS 8.1 este sustinut de Apple

Jailbreak iOS 8.1

  Apple a lansat saptamana aceasta iOS 8.1.1 pentru iPhone, iPad si iPod Touch in ideea de a bloca solutia de jailbreak pentru iOS 8 – iOS 8.1 pusa la dispozitia utilizatorilor de catre o echipa de hackeri chinezi cu aproximativ o luna de zile in urma si actualizata intre timp. iOS 8.1.1 blocheaza trei dintre vulnerabilitatile folosite in solutia de jailbreak pentru iOS 8 – iOS 8.1, iar acest lucru o face inutilizabila in noul update, Apple indeplinindu-si obiectivul. Ceea ce Apple face totusi intre timp este sustinerea indirecta a jailbreak-ului prin oferirea posibilitatii de a instala in continuare iOS 8.1, desi iOS 8.1.1 este disponibil de aproape o saptamana de zile.

Apple sustine Pangu jailbreak

  Desi compania Apple este ferm impotriva solutiilor de jailbreak pentru iPhone, iPad si iPod Touch, refuzand sa mai permita utilizatorilor posibilitatea de a instala vechi versiuni ale sistemului de operare iOS, iata ca acum face o exceptie de la regula. Mentinand deschisa posibilitatea de a face restore la iOS 8.1 chiar si la o saptamana distanta de lansarea iOS 8.1.1 le permite utilizatorilor sa testeze noua versiune a sistemului de operare pentru o buna perioada de timp si sa revina la versiunea care permite efectuarea de jailbreak folosind solutia Pangu, multi punand in discutie adevaratele intentii ale Apple.

  Desi Apple nu o recunoaste si nici nu o va recunoaste vreodata, mentinerea deschisa a semnarii de SHSH-uri pentru o versiune a iOS care poate fi exploatata este un favor facut tuturor celor care nu au instalat inca iOS 8 sau au facut update la iOS 8.1.1 si nu sunt multumiti. Apple a avut probleme in a convinde posesorii de iDevice-uri sa instaleze iOS 8 in propriile terminale, rata de adoptie a sistemului de operare fiind net inferioara celei inregistrate pentru iOS 7, iar prin acest mic favor facut utilizatorilor probabil incearca sa genereze si o usoara crestere a ratei de adoptie inainte ca jailbreak-ul sa devina imposibil in iOS 8 pentru moment.

5 COMENTARII

  1. Eu asa am trecut ieri de la 7(ip 4s), dupa ce am citi aici ca inca mai e semnat 8.1..daca nu puteam sa mai fac jb, nu treceam..

  2. Da, Julian. Apple se foloseste de jailbreak, de ce l-ar impiedica. Cam tot ce apare in cydia va fi introdus si in ios ca inovatie.

  3. Daca am 8.1 cum pot face downgrade la 7.1 si ? Apoi sa fac jail brake ?
    Desi am avut un i 4s si dupa jail brake la scurt timp mi s-a atricat wi-fi fara a mai putea fi reparat..acum imi este teama sa mai fac jail brake pe i5s…