Google se pregateste sa fie eliminat ca motor de cautare predefinit al Safari

Google Logo

  Google este de ani si ani de zile motorul de cautare predefinit al Safari, dar acest lucru s-ar putea schimba in cursul anului viitor cand contractul incheiat cu Apple privind includerea sa in browserul pentru iOS si OS X se va incheia. Microsoft si Yahoo! sunt deja in discutii cu Apple pentru a inlocui Google in ceea ce priveste cautarile predefinite facute folosind Safari pe sute de milioane de iDevice-uri, insa deocamdata o decizie nu a fost luata. Manageri ai Yahoo! si Microsoft au discutat cu Eddy Cue, vicepresedintele diviziei online din cadrul Apple, cu privire la aceasta schimbare si am putea vorbim despre o problema foarte mare pentru Google.

Google si Safar s-ar putea desparti

Apple cauta de ani de zile sa elimine complet serviciile Google din iOS si OS X, iar renuntarea la aplicatia nativa YouTube si la afisarea Google Maps in aplicatia Maps au fost primii pasi, ei fiind urmati de ignorarea Google Search pentru Siri. In 2015, Apple ar putea decide sa renunte complet la Google si in ceea ce priveste cautarile predefinite ale Safari, Firefox luand deja decizia de a inlocui motorul de cautare al celor din Mountain View cu Yahoo!. In 2010 Microsoft nu a convins Apple sa renunte la parteneriatul cu Google, de la care primeste 1 miliard de dolari anual pentru acest lucru, dar 2015 ar putea aduce o schimbare radicala.

Chiar daca Google Search nu va fi motorul predefinit de cautari al Safari, el va putea fi in continuare ales din meniu de setari al Safari pentru a fi utilizat, deci nu vorbim despre o disparitie completa. Chiar si asa, majoritatea utilizatorilor nu se vor grabi sa schimbe optiunile de cautare, iar Google va avea o problema majora, pierzand un procent foarte mare din vizitele aduse de iDevice-urile celor de la Apple. Chiar daca deocamdata lucrurile sunt in stadiul de negociere, inlocuirea Google Search din iOS ar putea fi una dintre cele mai mari lovituri date de catre Apple companiei Google.

9 COMENTARII

  1. Exact Traian … Nu înțeleg de ce ar dorii Apple sa coopereze cu o companie care si-a demonstrat demult limitarea , pierzând aproape tot … Doar ca sa fie încăpățânată si sa demonstreze ca nu are nevoie de google in războiul lor ….urat Apple , cu voi am ajuns si eu la generația 5s , iPad air si mac … Dar ușor , in gând momentan , m-as îndrepta către alte produse … Si așa cu ip6 40% este fail si chiar cred ca iPhone-ul a murit la 5s , fiind revoluționar si acum , așa cum este si bătrânul 4 , care după mine este cel mai bun telefon ever .

  2. ideea era alta, Google sa decis sa nu prelungească contractele cu Apple, Mozilla din moment ce Chrome are deja peste 40% cotă de piață …sper să nu greșesc.

  3. cine are nevoie de o companie de cacat ca si google? is niste ipocriti care vor sa castige doar ei bani iar celelalte companii sa ramana pe dinafara … foarte bine face apple ca renunta la google … desi sincer google este cel mai bun motor de cautare sunt si altele destul de ok si nu merita sa iti vinzi sufletul la google pentru un amarat de search

  4. Daca asa ceva se va intampla va fi ca si trecerea de la Google Maps la Apple Maps (o tampenie) si eu voi avea permament instalat chrome pe iPhone/iPad/Mac

  5. @amfetamin: Pachete de tigari, niste weed, un downgrade in google search pentru Apple. Chestii normale. Adevarul este ca Google are monopol pe cautari si e nevoie de o balansare a lucrurilor pentru ca acum face fix ce vrea.