Google se pregateste sa fie eliminat ca motor de cautare predefinit al Safari

9

Google Logo

  Google este de ani si ani de zile motorul de cautare predefinit al Safari, dar acest lucru s-ar putea schimba in cursul anului viitor cand contractul incheiat cu Apple privind includerea sa in browserul pentru iOS si OS X se va incheia. Microsoft si Yahoo! sunt deja in discutii cu Apple pentru a inlocui Google in ceea ce priveste cautarile predefinite facute folosind Safari pe sute de milioane de iDevice-uri, insa deocamdata o decizie nu a fost luata. Manageri ai Yahoo! si Microsoft au discutat cu Eddy Cue, vicepresedintele diviziei online din cadrul Apple, cu privire la aceasta schimbare si am putea vorbim despre o problema foarte mare pentru Google.

Google si Safar s-ar putea desparti

Apple cauta de ani de zile sa elimine complet serviciile Google din iOS si OS X, iar renuntarea la aplicatia nativa YouTube si la afisarea Google Maps in aplicatia Maps au fost primii pasi, ei fiind urmati de ignorarea Google Search pentru Siri. In 2015, Apple ar putea decide sa renunte complet la Google si in ceea ce priveste cautarile predefinite ale Safari, Firefox luand deja decizia de a inlocui motorul de cautare al celor din Mountain View cu Yahoo!. In 2010 Microsoft nu a convins Apple sa renunte la parteneriatul cu Google, de la care primeste 1 miliard de dolari anual pentru acest lucru, dar 2015 ar putea aduce o schimbare radicala.

Chiar daca Google Search nu va fi motorul predefinit de cautari al Safari, el va putea fi in continuare ales din meniu de setari al Safari pentru a fi utilizat, deci nu vorbim despre o disparitie completa. Chiar si asa, majoritatea utilizatorilor nu se vor grabi sa schimbe optiunile de cautare, iar Google va avea o problema majora, pierzand un procent foarte mare din vizitele aduse de iDevice-urile celor de la Apple. Chiar daca deocamdata lucrurile sunt in stadiul de negociere, inlocuirea Google Search din iOS ar putea fi una dintre cele mai mari lovituri date de catre Apple companiei Google.