Prima Pagina Android CarPlay vs Android Auto – comparatia sistemelor de entertainment pentru masini (Video)

CarPlay vs Android Auto – comparatia sistemelor de entertainment pentru masini (Video)

CarPlay si Android Auto sunt sisteme de entertainment dezvoltate de catre companiile Apple si Google, ele avand rolul de a le permite soferilor sa-si interconecteze mult mai usor iPhone-urile si smartphone-urile Android la masini.

In clipul video de mai sus aveti o prezentare detaliata intre CarPlay vs Android Auto pe o masina capabila sa ruleze ambele sisteme, iar in felul acesta va puteti face o idee in legatura cu ceea ce au ambele de oferit pentru noi. Ambele sisteme au disponibile pentru utilizatori optiuni pentru accesarea unui set de aplicatii native ce permit trimiterea de mesaje, folosirea unui sistem de navigatie, controlarea muzicii, folosirea unui sistem de comenzi vocale si cam atat deocamdata.

Daca in CarPlay avem un iOS modificat de catre Apple pentru a rula cateva aplicatii special concepute pentru el, in Android Auto avem un sistem usor diferit cu un design ce este din multe puncte de vedere similar celui utilizat in Android 5.0. Punctele centrale ale ambelor programe sunt Siri si Google Play, utilizatorii fiind invatati sa foloseasca in principal comenzile vocale pentru a-si controla sistemele de entertainment ale masinilor, fara a mai lua ochii de la drum in timpul condusului.

Din pacate intreaga experienta nu este perfecta pe niciunul dintre sisteme, dar acest lucru conteaza mai putin din moment ce indiferent cat de bune ar fi programele ce permit controlarea masinilor folosind comenzi vocale, tot vom fi nevoiti sa le supraveghem. Din pacate nici Google si nici Apple nu au deocamdata o solutie 100% utila pentru a controla diverse functii ale smartphone-urilor sau ale unei masini fara a atinge butoane fizice sau virtuale si fara a privi o interfata virtuala, dar atat CarPlay, cat si Android Auto vor fi imbunatatite in anii urmatori.

 • nistor

  moarte curata ce sa spun

 • xuxu

  Android auto are stil, are functionalitate dar cred ca si Car Play o fi bun la ceva.

 • Apple4ever

  @xuxu
  Cred ca Android Auto se potriveste foarte bine Trabantului tau….

 • Robert

  Apple4ever cred ca esti alt fan apple care s-a chinuit 2 ani sa stranga bani pt un device apple . Sa fim realisti , android sta muuult mai bine la capitolul soft , am un galaxy s4 si un ipod touch 5 , deci ambele softuri … nu pot sa zic decat ca imi place mai mult sa stau pe samsung decat pe ipod , este atat de plictisitor ios-ul , atat de complicat , iar fara jailbreak este praf fata de android ( nu ca asa nu ar fi ) . Trebuie sa instalez inspe mii de tweak-uri ca sa faca ce face android-ul si nici asa nu este impresionant , mai toate de pe cydia nu sunt compatibile cu ios 8

 • CrYsS

  @Apple4ever Ma indispun oameni limitati intelectual ca sardinele-n conserve.

 • EuGeorge

  Interfata la Android Auto este mult mai ok,Google Maps este mult peste Apple Maps,daca google are aceiasi multitudine de limbi cunoscute printre care si romana este iar un bonus pt tara noastra si nu sunt sigur dar am vazut ca pe Android Auto primeai si notificari de pe whatsapp care iti erau si citite,pe sistemul celor de la Apple oferea si aceasta optiune?daca nu este iar o alta functie care este mai presus decat CarPlay.

 • EuGeorge

  Oricum,cum a zis si Zaone,mai este mlt de lucru la ambele sisteme,momentan tot mai trebuie sa-ti iei ochii de la volan,iar faza cu comenzile vocale,cu totii stim ca de multe ori mai da si gres si mai mlt ne enerveaza decat sa ne ajute,iar intr-un astfel de caz cand vrei sa formezi un numar folosind comenzile vocale si te tot enervezi ca scrie gresit cu siguranta nu este un lucru bun ca pana la urma iti vei lua ochii de la drum incercand sa tastezi numarul.

 • Bogdan

  Interfața arată mult mai bine pe Android Auto (CarPlay zici că e din anii 90 prin comparație), însă sunt de părere că sistemul de la Apple e ceva mai ușor de folosit întrucât se bazează mai mult pe comenzi vocale. Bineînțeles, până nu folosim ambele sisteme, cei care comentăm, nu putem ajunge la o concluzie demnă de laut în seamă. Trebuie să ținem cont și de faptul că ambele sisteme sunt în beta. Legat de Apple Maps, nu cred că este aroape deloc inferioară Google Maps, în SUA. La noi, da, e jalnică, chair și cu punctele de interes adăugate recent, dar la ei cred că se pot bate cot la cot fără probleme.

 • iTu

  arata mai bine android auto, la carplay iconitele si meniu par vechi rau de tot ca la iOS 4-5. o sa mai lucre cu timpul la ele, probabil pe android o sa il faca sa te poti juca un cunter strike sau un nfs

 • Darie

  Am fost foarte .. foarte dezamagit de Apple aici … Au luat exact 1:1 interfata din iOS 1.0 ( ca sa nu fiu rau sa mentionez 0. ceva ca si alea au existat)

  Ei care comentau si-au facut smart watchuri diferite .. Nu stiu ce sa zic … Inafara de “animatia” urata la scroll la android … E obiectiv mult mai bun in opinia-mi