CarPlay vs Android Auto – comparatia sistemelor de entertainment pentru masini (Video)

CarPlay si Android Auto sunt sisteme de entertainment dezvoltate de catre companiile Apple si Google, ele avand rolul de a le permite soferilor sa-si interconecteze mult mai usor iPhone-urile si smartphone-urile Android la masini.

In clipul video de mai sus aveti o prezentare detaliata intre CarPlay vs Android Auto pe o masina capabila sa ruleze ambele sisteme, iar in felul acesta va puteti face o idee in legatura cu ceea ce au ambele de oferit pentru noi. Ambele sisteme au disponibile pentru utilizatori optiuni pentru accesarea unui set de aplicatii native ce permit trimiterea de mesaje, folosirea unui sistem de navigatie, controlarea muzicii, folosirea unui sistem de comenzi vocale si cam atat deocamdata.

Daca in CarPlay avem un iOS modificat de catre Apple pentru a rula cateva aplicatii special concepute pentru el, in Android Auto avem un sistem usor diferit cu un design ce este din multe puncte de vedere similar celui utilizat in Android 5.0. Punctele centrale ale ambelor programe sunt Siri si Google Play, utilizatorii fiind invatati sa foloseasca in principal comenzile vocale pentru a-si controla sistemele de entertainment ale masinilor, fara a mai lua ochii de la drum in timpul condusului.

Din pacate intreaga experienta nu este perfecta pe niciunul dintre sisteme, dar acest lucru conteaza mai putin din moment ce indiferent cat de bune ar fi programele ce permit controlarea masinilor folosind comenzi vocale, tot vom fi nevoiti sa le supraveghem. Din pacate nici Google si nici Apple nu au deocamdata o solutie 100% utila pentru a controla diverse functii ale smartphone-urilor sau ale unei masini fara a atinge butoane fizice sau virtuale si fara a privi o interfata virtuala, dar atat CarPlay, cat si Android Auto vor fi imbunatatite in anii urmatori.