Smartwatch-urile atrag interesul unui numar tot mai mare de utilizatori

Conform unui studiu recent publicat de catre analistii americani si derulat pe peste 4000 de persoane in 4 tari de pe glob, aproximativ 10% dintre consumatori ar fi interesati sa cumpere un smartwatch in urmatorul an de zile.

Apple Watch interes

In imaginea de mai sus puteti vedea rezultatul studiului derulat in China, Italia, SUA si Marea Britanie, primele doua tari avand si cel mai mare numar de utilizatori interesati sau indecisi. Conform rezultatelor studiului nu mai putin de 10% dintre consumatori ar fi interesati sa cumpere un smartwatch in cursul anului viitor, in timp ce 17% sustin ca exista sanse foarte mari ca viitorul gadget cumparat in urmatorul an de zile sa fie un smartwatch al unui producator.

Figure 10 indicates that 10% of respondents (401 out of 4,000) are very likely and 17% (682 out of 4,000) somewhat likely to buy a smartwatch in the next 12 months. That is a three-fold increase vis-à-vis the 386 respondents claiming to already own a smartwatch and a four-fold increase if we assume that around one-third of the currently owned smartwatches are actually fitness bands.

Conform rezultatelor aceluiasi studiu, aproape 10% dintre respondenti detin deja un smartwatch lansat in ultimii ani de zile, iar o parte dintre ei sunt interesati sa-si cumpere unul nou in perioada urmatoare. Analizand aceste date, analistii americani sugereaza faptul ca Apple Watch ar putea genera vanzari de 24 de milioane de dolari in urmatorul an de zile, cifra reprezentand 10% din totalul de 240 de milioane de terminale iPhone care ar fi deja compatibile cu el.

Separat de rezultatele de mai sus, analistii au derulat un studiu separat prin care au incercat sa afle care smartwatch-uri sunt interesante pentru utilizatori, iar Samsung Galaxy Gear este in topul intentiilor de achizitie ale utilizatorilor. Apple Watch ocupa pozitia secunda in acest top, insa analistii estimeaza ca pozitiile se vor schimba dupa ce Apple va anunta toate detaliile privind viitorul lor produs, cel mai important dintre ele fiind pretul pentru fiecare model in parte.

Voi intentionati sa cumparati un smartwatch in perioada urmatoare?