Ce sa aleg intre iPhone 6 si iPhone 6 Plus ?

iPhone 6 si iPhone 6 Plus sunt cele mai noi smartphone-uri Apple, ele fiind lansate pe 21 septembrie in SUA si alte tari de pe glob, lansarea oficiala din Romania avand loc pe 31 octombrie.

Ce sa aleg intre iPhone 6 si iPhone 6 Plus

Ce sa aleg intre iPhone 6 si iPhone 6 Plus ? Aceasta este o intrebare pe care am auzit-o in mod constant in ultimele luni de zile de la persoane care erau interesate sa cumpere unul dintre noile smartphone-uri ale Apple. Raspunsul la intrebare nu este chiar atat de simplu precum v-ati imagina, alegerea unuia sau a altuia dintre ele fiind o decizie subiectiva bazata in principal pe nevoile voastre din viata de zi cu zi.

Ce sa aleg intre iPhone 6 si iPhone 6 Plus ?

Pentru a raspunde la intrebare trebuie sa va spun mai intai care sunt principalele diferente intre cele doua terminale, ele fiind cele in baza carora veti alege unul sau altul dintre dispozitive.

  • ecran de 4.7 inch pentru iPhone 6 vs ecran de 5.5 inch pentru iPhone 6 Plus;
  • rezolutie de 1920 x 1080 pixeli si 401 ppi pentru iPhone 6 Plus fata de 1334 x 750 pixeli si 326 ppi pentru iPhone 6;
  • 0.2mm grosime in defavoarea iPhone 6 Plus;
  • stabilizator optic de imagine in iPhone 6 Plus fata de stabilizator digital de imagine in iPhone 6;
  • baterie de 2915 mAh in iPhone 6 Plus  fata de o baterie de 1810 mAh in iPhone 6 ;
  • landscape view pentru a folosi interfata iOS 8 in landscape mode pe iPhone 6 Plus.

Practic diferenta foarte mare in dimensiunile celor doua dispozitive si autonomia bateriei sunt, din punctul meu de vedere, principalele puncte care diferentiaza terminalele si in baza lor ar trebui sa luati decizia. iPhone 6 Plus ofera cu pana la 4 – 5 ore de autonomie in utilizare in plus fata de iPhone 6, dar dimensiunile mult mai mari il fac si ceva mai greu de utilizat de catre persoanele cu maini mici.

Pentru toti cei dintre voi care sunteti indecisi in momentul de fata, eu fac urmatoarea recomandare: daca va place un smartphone cu ecran mediu care poate fi utilizat cu o singura mana, atunci iPhone 6 este alegerea perfecta; daca va place un smartphone care sa aiba o autonomie foarte buna si sa afiseze continutul cat se poate de clar si de mare pe ecran, atunci iPhone 6 Plus este fara discutie alegerea pe care trebuie sa o faceti. Desi unii au spus ca amtele terminale se indoaie, realitatea este ca sansele sunt mici sa intampinati aceasta problema, dar iPhone 6 Plus este mai fragil in ceea ce priveste posibila indoirea a carcasei.

iPhone 6 si iPhone 6 Plus au acelasi tip de procesor si aceeasi memorie RAM, asa ca nu veti vedea diferente in ceea ce priveste performantele, dar nici stabilizatorul optic de imagine nu aduce vreun plus surprinzator de calitate pentru terminalul cu ecran mare. Indiferent de cum priviti acum situatia sau de ceea ce veti citi aici, sfatul meu este sa testati intr-un magazin ambele terminale pentru a vedea care vi se potriveste cel mai bine in mana si sa nu faceti o alegere bazata doar pe experientele altora.

Desigur, nu uitati sa partajati articolul prietenilor vostri, pentru ca sunt foarte multi indecisi care ar putea lua o decizie gresita.

19 COMENTARII

  1. 6 plus este URIAS! Sigurul avantaj este bateria. Dar atentie, consuma mai mult. Ala nu se poate numi telefon. Le-am comparat si cine vrea telefon atunci Iphon 6 e varianta. Cine vrea o tableta mai mica atunci sa incerce 6 plus. Dar e fff scumpa!

  2. sincer nici unul din ele nu ma atrage. Astept pana la anul cand se lanseaza 6s. Deocamdata 5s imi acopera toate nevoile de comunicatii si internet

  3. Eu am ales 1p6 fara plus))) ip6+ este pre mare pt buzunarul meu eu asa am probat cum sta in buzunar este foarte nasol cand te apleci cu ip6+ sa iti legi sireturile, cand urci sa conduci masina,
    la orice aplecare o sa il simti cum te incurca. 4,7. 5 inch este MAXIM asta este parerea mea.

  4. am avut in mana un 6 si un 5s (nu era problema de pret). Am decis 5S, deocamdata. Daca mi se vor schimba nevoile e posibil sa trec si pe ecran atat de mare.

  5. Imi este clar, de cand utilizez iphone 6, de 1-2 saptamani, ca nici 6 si nici 6+ nu sunt telefoane care se pot manevra cu o mana; ca sa-l ti in mana si sa-l deschizi cu degetul mare e ceva de domeniul sf. Fiind foarte alunecoasa carcasa si ecranul, nu am reusit sa-l utilizez normal cu o singura mana; ti-e frica sa nu-l scapi pe jos; asta pentru mine este un dezavantaj major, mai ales la volan.
    Un alt dezavantaj care-l vad este ca fiind foarte subtire si mare trebuie sa ai mare grija unde-l pui, sa nu cumva sa te asezi pe el; in buzunarele de la blugii purtati de toata lumea, este un discomfort sa-l ti, ceea ce nu se poate spune la iphone 5; bine dracu ca nu port blugii aia stramti cum e la moda pentru tineretul de azi.
    Singurul avantaj care il vad este ecranul, care este clar mai calitativ decat I5, nici nu se compara, de aici si toate avantajele in aplicatii care le are un dispozitiv cu ecran mai mare: internet, jocuri, etc. Se misca ceva mai bine dar cu timpul cand il voi incarca cu toate prostiile va ajunge sa se miste ca I5 pe IOS7.
    Cat despre bateria iphone 6, pot spune ca este identica ca timp de utilizare cu ce aveam cand am achizitionat iphone 5, adica undeva la 7h care va scadea probabil la 5h dupa 1an de utilizare.
    Un alt dezavantaj este faptul ca trebuie schimbate toate accesoriile care le aveam la I5: husa piele Apple-RECOMAND (180lei), suport auto (deocamdata nu am gasit dar probabil unul universal va costa ~150-200lei), suport pentru practicat sport (100-150lei).
    Iphone 5 si 5S au marimea perfecta pentru telefon utilizabil cu o singura mana; dar uite cum ne-a dresat apple sa luam palete de ping-pong.
    Singurul motiv pentru care l-am achizitionat este ca diferenta intre 5S si 6 la abonamentul achizitionat de mine era de doar 150lei, avand in vedere ca

  6. Iphone 6 plus e super pt nevoile mele… La inceput am fost “socat” de marime, apoi putzin suspicios, insa la cateva zile de la achizitie m-am obisnuit perfect cu el. Aduce o experienta superioara de utilizare, camera face poze mult mai bune decat modelele anterioare iar pt mine stabilizatorul optic de imagine face o diferenta sesizabila la calitatea pozelor mai ales in medii cu luminozitate scazuta. Mentionez ca am avut toate modelele de iphone apartute pana acum, bateria este categoric superioara … Il scot de la incarcat dimineata la ora 6 iar seara la ora 22 inchei ziua cu 10-30% baterie ramasa… Il folosesc destul de intens pt ca in cazul meu a inlocuit total utilizarea unui pc. Ecranul de 5,5 imi da pozibilitatea sa afisez pana la 35 de aplicatii/pagina(cu jailbreak) fara a le “inghesui”… Continut video exceptional, calitatea imaginii la jocuri, experienta imbunatatita de browsing sunt alte aspecte care m-au facut sa uit orice alt “minus” al terminalului.
    Sper ca acest comentariu sa ii ajute si pe alti utilizatori sa se decida:)… Bafta multa in deciziile pe care le luati.

  7. am luat i6 de la vdf in prima zi, fara sa testez

    la o luna de utilizare inca nu sunt 100% obisnuit cu dimensiunea, dar ma bucur ca nu am riscat cu i6+
    overall sunt f multumit si cand mai pun mana pe 5s-ul nevandut inca….mi se pare ca e antic si prea mic:) culmea, acum nicio dimensiune parca nu mai e buna pt mine:)

    cum bine zice nea zaone, e o chestiune subiectiva dimensiunea ecranului..

  8. La
    Cateva zile de cand am luat plusul si am vazut cat de mult confort aduce ecranul mai mare si plusul pe care il ofera bateria nici nu concep sa folosesc pe viitor altceva, ca dimensiuni. Diferenta de autonomie este uimitoare, nici nu credeam ca se mai poate asa ceva in ziua de azi cu atatea performante intr-un gadget atat de mic.

    Pentru adeptii tinutei skinny intr-adevar plusul este un mare NU, pentru oamenii seriosi insa…..

  9. Salut prieteni. Va spun din propria experiența iPhone 6 plus face diferența. Am achiziționat un 6 plus de 128 gb si chiar pot sa spun e wow. Nu are nici ce-a mai mică problema. Bateria?? Este incredibila. Tine cel puțin 2 zile utilizat intens. Adică. 7-8 ore vorbit zilnic plus internet NON stop pornit. GPS pornit. Vi-l recomand. O sa vedeți diferența si încă o data ma repet e un mare wow oferit de cei de la apple

  10. Am 6+ si sunt multumit atat de ecran cat si de autonomia la baterie. Nu tine 2 zile cum scrie @cristi, dar in schimb te poti baza pe el de dimineata pana seara la propriu pt apeluri, mesagerie, internet si jocuri.
    Asta in conditiile in care 5s-ul ma tinea de dimineata pana in jurul orei 14.00 iar S5-ul pana in jur de ora 18.00. 6+ dureaza pana spre ora 12 noaptea.

  11. Bateria e ok 🙂 dimineata i-l scot de la încărcat pe la ora 8. Si la ora 15 deja e in priza. Țin sa precizez ca ecranul nu se mai Închide. Stau pe el încontinuu ! Tine cu 3ore mai mult decât fostul telefon htc one!! Dar când merg la munca. I-l scot la 7 si a2a zi seara i-l pun la încărcat. Deci ma tine cam 2zile in utilizare normala. Puțin fb, YouTube si clasa of clans si ceva mesaje :d

  12. Eu unul voi face trecerea de la note 3 la iphone 6+, pentru cei care pana acum au avut doar iphone este normal sa li se para: gigant, enorm, paleta de ping pong…Pentru minte este ok(se putea lucra la margini). iphone 6 plus win, HF!