HP EliteBook Folio 1020 – un “MacBook Air” dezvoltat de HP

HP EliteBook Folio 1020 este cel mai recent ultrabook dezvoltat de catre compania HP pentru pietele din lumea intreaga, iar in imaginea de mai jos il puteti vedea in toata “splendoarea” sa.

HP EliteBook Folio 1020

HP EliteBook Folio 1020 este un ultrabook cu Windows 8 gandit pentru a fi cat se poate de portabil si de performant, iar design-ul similar cu cel al MacBook Air are rolul doar de a atrage interesul consumatorilor si atentia presei. HP, exact precum alti producatori de laptop-uri, nu este la primul produs de acest gen si copierea aspectului Mac-urilor celor de la Apple nu este decat o tentativa de a redresa vanzari in continua scadere de ani de zile.

HP EliteBook Folio 1020 – o noua “clona” a MacBook Air

HP EliteBook Folio 1020 este disponibil in doua modele, ambele avand 8 GB RAM, SSD-uri de 128 GB sau 256 GB si oferind o autonomie a bateriei de pana la 9 ore multumita procesoarelor din seria Intel Core M care functioneaza fara ventilator. Ambele modele au ecrane de 12.5 inch cu rezolutie 1920 x 1080 pixeli peste care pot fi montate panouri tactile, insa versiunea premium are o structura fabricata din fibra de carbon si este mai usor decat un MacBook Air, desi nu permite montarea unui touchscreen.

Ambele modele ale HP EliteBook Folio 1020 vor fi lansate in cursul anului viitor, cel mai ieftin in luna februarie, cel mai scump in luna aprilie, ambele urmand a concura direct cu MacBook Air.