Pretul actiunilor Apple continua sa scada dupa stabilirea unui record pe brusa americana

Saptamana trecuta pretul actiunilor Apple a stabilit un record pe bursa americana atingand valoarea de 119$, capitalizarea bursiera a companiei americane depasind pentru prima oara in istorie 700 de miliarde de dolari.

pret actiuni Apple

In cursul ultimelor zile pretul actiunilor companiei americane a scazut constant, acestea pierzandu-si 4$ din valoare si generand o scadere cu aproape 40 de miliarde de dolari a valorii capitalizarii bursiere. Avand in vedere ca nimic extrem de important nu s-a intamplat in ultima saptamana, vorbim cel mai probabil despre investitori care au vandut actiuni profitand de pretul mare inregistrat pe bursa, fluctuatiile fiind cat se poate de normale.

Vanzarile foarte bune ale iPhone 6 si iPhone 6 Plus au determinat aceasta crestere a pretului actiunilor si zvonurile privind incasarile crescute in perioada sarbatorile de iarna vor redresa pretul si vor genera cresteri in continuare. Mai mult decat atat, aparitia Apple Watch la inceputul anului viitor va creste si mai mult increderea investitorilor in compania americana, asa ca ne putem astepta la stabilirea de noi recorduri, mai ales in preajma datei in care vor fi anuntate rezultatele financiare pentru Q4 2014.