Apple nu obtine dreptul de a folosi in exclusivitate termenul App Store intr-o importanta tara de pe glob

App Store este denumirea recunoscuta international de catre utilizatori pentru a face referire la magazinul online de aplicatii detinut de catre compania Apple, insa nu toata lumea crede ca lucrurile ar trebui sa stea asa.

App Store optim

In Australia guvernul local a refuzat sa inregistreze ca marca denumirea App Store pentru magazinul de aplicatii al Apple, compania americana actionand statul in judecata pentru a isi proteja denumirea in piata locala. O instanta a decis initial ca actiunile statului sunt intemeiate, iar acum apelul formulat de catre Apple impotriva acestei decizii a fost respins de o a doua instanta, obligand compania americana la plata cheltuielilor de judecata ale autoritatilor australiene.=

The Registrar of Trade Marks refused registration of Apple’s “app store” trademark in March last year because it was too descriptive. Apple then appealed this decision in the Federal Court. On Wednesday, Justice Yates ruled that Apple’s appeal be dismissed and that it pay the court costs of the Registrar of Trade Marks.

In luna martie oficiul pentru brevete de inventie si marci din Australia a decis ca termenul App Store este prea descriptiv si nu poate fi inregistrat ca marca, Apple incercand sa oblige pe cai legale autoritatile sa-i dea control total asupra termenului. In lumina deciziei luate in cursul acestei zile, Apple va putea folosi in continuare denumirea App Store pentru magazinul sau de aplicatii, insa nimic nu ii opreste pe concurentii sai sa faca exact acelasi lucru.

Instanta a hotarat ca denumirea de App Store se refera la orice magazin online care vinde sau distribuie aplicatii de orice tip si pentru orice platforma, deci nu exista riscul ca utilizatorii sa fie pacaliti ca de fapt cumpara aplicatii de la Apple, cand in realitate ar cumpara altceva. In SUA Apple a pierdut un proces similar intentat impotriva Amazon si Microsoft, putand negocia obtinerea exclusivitatii asupra utilizarii sale, dar luand in final decizia de a renunta la idee.