Politia din Rusia ofera sume impresionante pentru a cumpara produse ce permit “spargerea” iPhone-urilor

Desi in momentul de fata exista multiple solutii de jailbreak pentru iOS care permit “spargerea” oricaror terminale iPhone, Rusia este dispusa sa plateasca o suma impresionanta de bani pentru software ce permite exploatarea terminalelor.

iPhone Rusia

Conform unei publicatii locale, politia din Rusia este dispusa sa ofere pana la 37.000 de dolari oricaror companii sau persoane care ii pot furniza software sau gadget-uri ce pot sparge oricand terminale iPhone. Politia din Rusia sustine ca echipamentele ii sunt necesare in laboratorul de criminalistica pentru a obtine date din iPhone-urile infractorilor anchetati, produsul trebuind sa garanteze “spargerea” terminalelor in orice fel de conditii, indiferent de versiunea de iOS instalata.

“If Apple products were to be used to commit crime, this equipment would help experts to search such a device for information pertaining to a criminal investigation,” police spokesperson Nina Pelevina told Komsomolskaya Pravda newspaper.

Politia din Rusia nu a dorit sa explice motivele in baza carora ofera aceasta suma de bani numai pentru a exploata produsele companiei Apple, dar probabil noile masuri de securitate implementate in iOS o impiedica sa obtina acces nerestrictionat la date. In general organismele guvernamentale sau politienesti cheltuie mii  de dolari pe programe de acest gen, insa ele au la baza exploit-uri similare celor folosite in solutiile de jailbreak, deci sunt temporar.