Internetul Telekom 4G si cea mai mare viteza obtinuta in Bucuresti

Weekend-ul trecut am avut ocazia de a testa internetul Telekom.ro 4G in Bucuresti pentru a vedea ce fel de experienta de navigare pe internet ofera operatorul de telefonie mobila clientilor care ii contracteaza serviciile, iar din acest articol veti afla cat de bine se descurca reteaua in utilizarea de zi cu zi.

Internet 4G Telekom Romania

Oficial Telekom Romania vinde abonamente si optiuni de internet 4G care ofera posibilitatea de a naviga pe web la viteze teoretice de pana la 150 Mbps in multiple orase si zone din tara, iar practic vitezele obtinute nu sunt departe de promisiuni. Testand Internetul Telekom 4G in Bucuresti am reusit sa obtin un record personal de viteza pentru capitala, adica 134 Mbps, cu aproape 20 Mbps mai mult decat recordul anterior obtinut testand internetul concurentei.

Internetul Telekom.ro 4G – testul vitezei din Bucuresti

Desigur ca peak-uri de acest gen veti obtine doar in anumite zone si in general vitezele obtinute in timpul utilizarii Internetului Telekom 4G vor fi injumatatite, iar imaginile acestui articol prezinta cat se poate bine situatia din Bucuresti. Pe parcursul a trei zile am facut o multitudine de teste in multiple zone ale capitalei pentru a avea o reprezentare cat se poate de buna a calitatii serviciului oferit de catre operator si pot spune ca, in anumite cazuri, vorbim despre viteze mai bune chiar si decat ale concurentilor.

Internet 4G Telekom Romania 1

In general veti obtine viteze de navigare pe internet cuprinse intre 40 Mbps si 60 Mbps in majoritatea zonelor, timpul de raspuns fiind situat intre 30 milisecunde si 40 de milisecunde, iar in aceste conditii veti avea parte de o experienta de navigare pe internet cat se poate de buna Mai mult decat atat, cu o viteza de upload de pana la 30 Mbps veti putea incarca extrem de repede pozele si clipurile video pe Facebook, Twitter sau Instagram, iar daca beneficiati si de acces gratuit la Instagram, atunci lucrurile sunt si mai bune.

Internet 4G Telekom Romania 2

Toate testele din imagini au fost facute folosind terminalul iPhone 6 Plus care are capacitatea de a atinge viteze maxime de 150 Mbps, deci nu a fost limitat din vreun punct de vedere. In momentul de fata internetul Telekom 4G este accesibil in: Bucuresti,Bacău, Baia Mare, Boldești-Scăieni, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Bragadiru, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Dej, Focșani, Galați, Huși, Iași, Jilava, Medgidia, Năvodari, Otopeni,  Piatra Neamț, Ploiești, Râmnicu Sărat, Roman, Satu Mare, Suceava, Tecuci, Timișoara, Voluntari şi Valea Prahovei (staţiunile turistice Sinaia, Buşteni şi Predeal).

Acestea fiind spuse, Telekom Romania a reusit sa-si construiasca o infrastructura 4G foarte buna in Bucuresti, viteze bune de navigare pe internet fiind obtinute inclusiv in interiorul cladirilor.

Internet 4G Telekom Romania 3

Internet 4G Telekom Romania 4

Internet 4G Telekom Romania 5

Internet 4G Telekom Romania 6

Internet 4G Telekom Romania 7

Internet 4G Telekom Romania 8

13 COMENTARII

  1. Fara dubii vei obtine aceleasi rezultate pe Vodafone (poate chiar mai constante) asa ca, nu cred ca vorbim de performante nemaivazute din partea Telekom, doar de o aliniere la standardele 4G.

  2. @Mircea: Pana nu vad nu cred, asa ca pana acum Telekom s-a dovedit a-mi oferi viteza maxima in Bucuresti, mai mare decat la Orange.
    @andrei: In Aviatorilor – Baneasa.

  3. dute frate nu cred 120 mb dld. Inseamna ca teava e unsa bine nu gluma :)).
    Zao te rog fa-mi o comparatie intre telekom 4G si Orange 4G, care e mai bun dpdv al acoperirii, viteze si stabilitate semnal.
    Momentan am un digimobil 3 eur lunar si vreau sa fac trecerea. Ai vreun sfat pt mine ?

  4. @rundown: Daca-mi dai si niste echipamente profesionale iti fac comparatii din punct de vedere al stabilitatii semnalului. Am scris deja un articol in care am vorbit despre viteza de la Orange, iar informatii despre acoperire gasiti pe website-urile fiecarui operator in parte.

  5. In Buc se pot atinge si viteze mai mari, la alt operator. Din pacate aici nu se pot încărca poze. Dacă aveti o adresa de email va trimit poza

  6. Totusi in toate postarile de mai sus nu se observa decat 2 gradatii (puncte) pe nivelul de semnal din cele 5 disponibile …!!!! Nu ai avut semnal mai puternic in nici-o locatie indiferent de zona din tara ??? ms . Alex

  7. zaoneee ce net ai vere de ai facut 50 de teste; la 100MB bucata ai consumat 5GB numai pe teste.
    Cam atat consuma un test de viteza pe 4G: 86MB
    Asa ca aveti grija ca daca bagati cateva teste ati consumat traficul pe toata luna.