iOS 8.1.2 – cand va fi lansat ?

iOS 8.1.2 este un posibil upgrade pe care compania Apple il pregateste cel mai probabil pentru iPhone, iPad si iPod Touch-urile sale, totul in ideea de a inchide iOS 8.1.1 jailbreak lansat zilele trecute.

iOS 8.1

Avand in vedere ca iOS 8.2 va fi lansat anul viitor, compania Apple va avea nevoie de o metoda de a bloca solutia de jailbreak existenta in momentul de fata pentru iOS 8.1.1, asa ca iOS 8.1.2 ar putea fi lansat in perioada urmatoare. Desi hackerii care ne-au adus TaiGJailbreak au sustinut ca Apple va renunta sa mai actualizeze iOS-ul sau pana la aparitia iOS 8.2, exista totusi sansa ca iOS 8.1.2 sa isi faca aparitia anul acesta, sau la inceputul anului viitor.

Daca Apple va lansa iOS 8.1.2 pentru iPhone, iPad si iPod Touch, o va face cu siguranta doar pentru a bloca exploit-urile utilizate pentru solutia de jailbreak dedicata terminalelor noastre si nu pentru a rezolva alte probleme importante. Majoritatea problemelor raportate de catre utilizatori pentru iOS 8 au fost rezolvate prin lansarea iOS 8.1 sau iOS 8.1.1, asa ca un iOS 8.1.2 nu va avea alt rol decat de a securiza din nou sistemul de operare al celor din Cupertino.

Cand va fi lansat iOS 8.1.2 ?

Apple are nevoie de un iOS imposibil de exploatat pentru a continua sa vanda iPhone, iPad si iPod Touch-uri catre marile companii de pe glob, iar o lansare a iOS 8.1.2 va rezolva aceasta problema, cel putin pe termen scurt pentru ea. Hackerii TaiG au anuntat ca pentru iOS 8.2 au exploit-uri pregatite in vederea exploatarii, asa ca daca iOS 8.1.2 va fi lansat acum, va ajuta Apple in a vinde mai mult catre companii in perioada sarbatorilor de iarna, pentru ca dupa lansarea iOS 8.2 vom avea din nou jailbreak.

In concluzie, parerea mea este ca daca iOS 8.1.2 va ajunge in iTunes pentru terminalele noastre, atunci pana in 15 decembrie ar trebui sa il vedem, in caz contrar exista sanse minime ca el sa apara pana in preajma datei de 10 – 15 ianuarie.

Articolul precedentTomb Raider II a fost lansat in App Store!
Articolul următorWAFixCrash rezolva o problema importanta a WhatsApp Messenger
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.