Prima Pagina aplicatii WhatsApp Messenger este folosita ca proba in 40% dintre divorturile inregistrate in...

WhatsApp Messenger este folosita ca proba in 40% dintre divorturile inregistrate in Italia

WhatsApp Messenger este cea mai populara aplicatie de mesagerie text de pe glob, iar conform celor mai recente date din Italia, conversatiile purtate prin intermediul sau sunt folosite ca proba in peste 40% dintre divorturile intentate local.

WhatsApp Messenger divort

Dupa cum probabil va imaginati deja, persoanele infidele se folosesc de aplicatia WhatsApp Messenger pentru a discuta cu amantii sau amantele, iar conversatiile preluate din terminalele lor sunt utilizate in procesele de divort. Poze, mesaje text sau clipuri video sunt prezentate ca probe in procesele desfasurate in Italia si unii avocati sustin ca anumite persoane aveau cate 3 sau chiar 4 amanti sau amante simultan, discutiile intre ei fiind purtate prin aplicatia WhatsApp Messenger.

Desi poate parea ciudat, informatiile din acest tip de aplicatii pot fi oricand citate ca si probe in procese, mai ales daca ele dezvaluie intr-adevar intentiile persoanelor care scriu mesaje sau trimit poze, ori clipuri video. Desi tot ceea ce se intampla in WhatsApp Messenger nu este considerat a fi spatiu public, recent Curtea Suprema de Justitie din Romania a decis ca tot ceea ce se publica pe un profil de Facebook sau pagina de Facebook este considerat spatiu public si poate atrage raspunderea penala.

  • myself

    Sa fac ceva pe ea “intimitate” in cazul asta..
    Azi – maine si “locul” dintre fese va fi “spatiu public”…in mintea justitiei..

  • Aurelian

    Si in Spania coversatiile de pe Whatsapp au fost folosite in diverse procese de infidelitate, santaj si chiar coruptie. Parerea mea ca daca vrei sa comiti o ilegalitate si folosesti un smartphone, inseamna ca esti foarte prost. In ziua de azi, tot ce scriem si locurile pe care le frecventam sunt la dispozitia autoritatilor.