Prima Pagina Noutati Iata cat costa componentele fiecarui iPhone si smartphone Galaxy

Iata cat costa componentele fiecarui iPhone si smartphone Galaxy

iPhone-urile si smartphone-urile Galaxy sunt cele mai populare terminale mobile de pe piata si daca v-ati intrebat vreodata cat costa componentele acestor produse, ei bine astazi aveti un raspuns la aceasta intrebare.

Cat costa componente fiecarui iPhone

In imaginea de mai sus aveti un tabel realizat cu ajutorul unuia dintre website-urile care catalogheaza preturile cerute pentru componentele folosite in terminalele noastre mobile si observat ca in cazul iPhone 6 avem cel mai mare cost de productie. Nu exista dubliu in vreunul dintre cazuri ca ecranele si componentele principale costa cel mai mult in angrenajul unui terminal mobil, ele fiind urmate de catre componentele electrice si mecanice.

Costuri componente iPhone

In cazul iPhone-urilor, este extrem de surprinzator faptul ca iPhone 3G avea un cost de productie mai mare decat iPhone 3Gs, iPhone 4 si chiar iPhone 5, abia cu lansarea iPhone 5S costurile de productie au crescut simtitor. iPhone 5S si iPhone 6 sunt iPhone-urile cu cele mai mari costuri de productie, ele fortand Apple sa plateasca cu mult peste 200$ pentru a putea aduce in mainile consumatorilor zeci de milioane de unitati ale acestor produse.

Conform graficului, iPhone 3G a costat 187$, iPhone 3Gs a costat 150$, iPhone 4 a costat 177$, iPhone 4S a costat 182$, iPhone 5 a costat 201$, iPhone 5S a costat 211$, in timp ce iPhone 6 costa 228$. Preturile acestea au fost calculate in baza celor cerute in momentul lansarii terminanelor pep iata, deci acum Apple ar fi platit mult mai putin pentru ele, daca ar fi decis sa mentina dispozitivele in vanzare.

Costuri componente Samsung Galaxy

In cazul smartphone-urilor Samsung Galaxy, primul model a costat 178$, Samsung Galaxy S II a costat 186$, Samsung Galaxy S III a costat 190$, Samsung Galaxy S4 a costat 214$, in timp ce Samsung Galaxy S5 costa 215$. Dupa cum puteti vedea, preturile componentelor terminalelor produse de catre Apple si Samsung sunt extrem de apropiate in fiecare, iar asta in ciuda faptului ca fiecare companie utilizeaza diverse materiale si componente pentru unitati.

Acestea fiind spuse, acum stiti cat costa fiecare produs in parte lansat de catre Samsung si Apple in ultimii ani de zile.

 • EuGeorge

  O intrebare doar,astea ar fi preturile pe componente daca cumpara 1 cate 1 sau cam ar asta fi pretul cu care cumpara Samsung si Apple piesele,adica daca cumperi 1 piesa are un pret,daca cumperi 50 de milioane de bucati la o piesa platesti mlt mai putin.

 • iTu

  pai cum se face ca si samsung(s5)are pret mic de productzie chiar mai mic ca ip6, unde sunt cei care spunea-au ca apple sunt nesimtiti cerand asa de multi bani pe un produs care ca si productie e ieftin. se pare ca v-ati cam luat tzeapa de la samsung ca nici pe ei nu ii costa terminalele :)))
  nu imi pasa cat ii costa pe ei terminalul atata timp cat eu sunt multumit
  de el calitate/pret.

 • masypo

  Samsung nu cumpăra componentele,le fabrica.

 • john

  iTU – insa Samsung ofera mai mult pentru aceeasi bani sau mai putini – display , memorie , camera , SD card , etc .

 • Mih

  Apple sa zic asa cred ca are un cost mai mare cu producerea unui ios an de an fata de samsung cu al lor wiz din android.

 • EuGeorge

  @Mih,Apple nu produce Ios-ul anual,ca nu il iau si rescriu tot codul ca sa aiba un sistem nou de operare,doar ii adauga diferite functii suplimentare,iar asta fac absolut toti de pe piata.

 • I.Aexandru

  dc nu as putea sa fac comanda pe un site din america de piese,si sa zicem ca le duc la un gsm sa le ansambleze ?ce ma retine sa fac asta?? e vro chestie de ios ?nu il pot folosi sau cum ?

 • lexus

  @I.Aexandru, da-ne si noua link-ul de comanda piese. Poate mai vrea cineva sa-si asambleze ceva iPad sau iPhone. Comandam mai multe si poate primim si ceva discount.