Prima Pagina actualizare Orange Romania Carrier Bundle update a fost lansat pentru iPhone si iPad

Orange Romania Carrier Bundle update a fost lansat pentru iPhone si iPad

Orange Romania Carrier Bundle update

Orange Romania a lansat un carrier bundle update in cursul noptii trecute pentru terminalele iPhone si iPad (care au conectivitate GSM), actualizarea fiind disponibila pentru instalare pentru orice utilizatori. Un Carrier Bundle update este o actualizare pentru fisiere ce contine configuratia pentru conectarea la reteaua GSM a unui operator, iar in cazul acesteia ctualizari vorbim despre o actualizare de la versiunea 18 la versiunea 18.1.

Actualizarea unui carrier bundle este de obicei trimisa prin aer catre iPhone si iPad-urile care sunt conectate la internet, insa inclusiv aplicatia iTunes permite aceasta actualizare prin conectarea unui terminal la calculator si deschiderea sa. Daca in iPhone si iPad simpla vizitare a meniului Configurari>General>Despre va afisa alerta de mai sus, pentru iTunes va trebui sa conectati terminalul la calculator si sa apasati butonul Check for Update prezent in partea dreapta sus a aplicatiei.

Orange Romania Carrier Bundle update 18.1 a fost lansat

Orange Romania Carrier Bundle update 1

Carrier Update-ul pentru Orange Romania este disponibil pentru toate versiunile iOS 8 existente, si probabil inclusiv pentru versiunile vechi ale sistemului de operare, asa ca il veti putea instala indiferent in ce situatie va aflati. Pentru ca vorbim despre o schimbare minora, deocamdata nu va pot spune ce anume au modificat cei de la Orange prin aceasta actualizare, insa de indata ce voi afla va voi spune, aplicatia Configurari neavand vreo functie noua.

Ca sa fiu sincer m-as fi asteptat sa vad implementata o optiune pentru dezactivarea conectivitatii 4G impreuna cu cea 3G, dar se pare ca nu avem parte de o imbunatatire chiar atat de semnificativa, desi ea ar fi fost extrem de utila. In aceasta idee, nu exista modificari pentru sistemul Personal HotSpot si nici semnalul nu pare sa se fi imbunatatit sau inrautatit, deco nu veti vedea nicio modificare radicala, cel putin teoretic, in ceea ce priveste conectivitatea.

Acestea fiind spuse, exista posibilitatea ca separat de Orange Romania sa vedeti vreun carrier update pentru Vodafone si Telekom, iar de indata ce voi avea informatii despre noutatile aduse de catre ele va voi anunta.

 • maricel

  La ip 4 scrie 16.0

 • Marian

  Am dat update si mi-a dispărut butonul 2G/3G/4G si nici in folderul 22610 nu le găsesc sa le mai șterg

 • Eugen

  Ce carrier bundle are telekom in momentul de fata ? 16.1 ?

 • vm

  @eugen: eu am 18.0 pe telekom. iphone 6

 • maricel

  La orange are 16.0

 • Lucian

  Putin offtopic, dar pt iPhone 6, ios 8.1.1 stie cineva vreo solutie sau vreun tweak din cydia pt dezactivarea fortata 3g si activarea 2g? Tot ii sun pe cei de la orange si “se lucreaza” la acest aspect. Chiar am sperat acest update sa rezolve problema.

 • Nu exista si nici nu va exista, nici macar de la Orange. Ca sa ai buton de dezactivare a 3G va trebui sa renunti la cel pentru 4G.

 • Gogu de la pascani

  Spune-ți-mi si mie va rog mult cum sa fac sa dispară butonul 4G, sa imi rămână doar 3G. Am ip6 plus iOS 8.1.1 si tot nu i-am dat de capăt. Am facut cu ocazia aceasta si jailbreak si ifile si tot nu găsesc. Am șters, am intrat in setări si in fișierele Java sau ce mai sunt si inafara decât sa imi busesc netu de pe telefon nu am rezolvat nimic. Mulțam

 • Lucian

  Mie imi este greu sa inteleg. Lucrez intr-un cabinet de medicina dentara si nu am decat 2 linii la 3g, in toaleta, am o linie. Exact ca si pe 4s, doar ca acolo daca dezactivam 3g aveam semnal maxim pe edge. Sunt incredibili cei de la apple…

 • Lucian

  Bateria ar avea durata aproape dubla de viata, mai putine radiatii pt organism si atunci cand as fi la toaleta nu ar intra mesageria daca ma suna cineva 🙂 daca ar fi lasat edge. Logica celor de la apple e ilogica.

 • Gabi

  Due to carrier updates the disable 3G or 4G button is disabled sometimes. (Tested with iOS 7.0.4)

  Here is how you can reenable the 3G and 4G button under Settings -> Cellular

  Make sure you have a jail broken iPhone and iFile installed. Start iFile and go to /var/mobile/Library/Carrier Bundle.bundle (note the space there) Open carrier.plist and select property text viewer to open it Scroll down till you see Show3GSwitchOnCat10HW Flip the switch on the right from off to on Click on done Close iFile Reboot your iPhone

  Now you should be able to see the 3G and 4G switch under Settings -> Cellular
  Indeed if you can’t find the key “Show3GSwitchOnCat10HW” you can add it manually by adding these 2 lines in the file: Show3GSwitchOnCat10HW
  Restart la telefon dupa ce faceti asta, a mers pe ios 7 nu vad de ce sa nu mearga si pe 8.
  Testat pe iphone 5, Telekom.

 • Gogu de la pascani

  Sincer, nu am găsit așa ceva pe ip6+. Am modificat unde scria 4G si LTE cu 3G. Mi-a apărut posibilitatea de a alege 2G/3G/LTE. Mi-a bușit toate setările la net, dar am introdus manual setările si acu’ merge;)
  Vă mulțumesc, pentru suport

 • Adi

  Imi poate trimite cineva un fisier Carrier Bundle.bundle ios 7.0.4 ptr. un iphone 5s ? Multumesc in avans. Pentru Orange.

 • irsp

  Lucian problema e la operatori, nu tine de Apple. Cei de la Apple ofera aceasta posibilitate, dar ramane la latitudinea operatorilor sa o implementeze printr-un carrier bundle.
  La Digi Mobil apare optiunea de a comuta intre 2G/3G/LTE.

  Mai bine te rezumi la medicina, cu Apple ai dat-o in bara, esti pe langa.

 • @irsp: La digi mobil apare optiunea pentru ca nu este operator certificat de catre Apple. La toti operatorii necertificati apar optiunile alea.