Prima Pagina iOS Invata Siri sa recunoasca numele oricarui contact din agenda ta

Invata Siri sa recunoasca numele oricarui contact din agenda ta

Siri iconita

  Siri este asistentul personal al iOS dezvoltat de catre compania Apple si lansat in anul 2011 impreuna cu iPhone 4S, el fiind oferit in versiune beta timp de 2 ani de zile pentru toti utilizatorii de terminale iPhone si mai apoi de tablete iPad. Desi Siri poate fi utilizat intr-o multitudine de limbi de pe glob, din pacate romana ramane in continuare o necunoscuta pentru asistentul companiei americane, iar acest lucru nu se va schimba prea curand din pacate.

  Daca ati incercat sa folositi Siri pentru a va apela contactele sau pentru a le trimite mesaje, atunci ati aflat rapid ca asistentul nu poate recunoaste numele acestora si o pronuntare repetata este necesara in anumite cazuri. Pentru a rezolva problema asistentului Siri de a intelege numele contactelor voastre astazi va voi invata cum sa introduceti expresia fonetica pentru numele contactelor voastre, rostirea ei ajutand sistemul sa inteleaga exact la cine va referiti cand incercati sa plasati un apel sau sa trimiteti un mesaj.

Invata Siri sa recunoasca numele contactelor

1. Accesati acest website in care puteti afla scrierea fonetica pentru orice fel de cuvant sau nume de persoana prezent in agenda voastra de contacte.

2. Dupa obtinerea scrierii fonetice, accesati agenda de contacte folosind aplicatia Contacts sau meniul Contacts al aplicatiei Phone.

3. Accesati oricare dintre contactele voastre prezente in aplicatie.

Invata Siri sa recunoasca numele contactelor

4. Faceti scroll in partea de jos a meniului si cautati optiunea Adaugati Camp, Add field.

Invata Siri sa recunoasca numele contactelor 1

5. Din noul meniu alegeti optiunea Prenume (fonetic), Phonetic First Name, Nume (fonetic) sau Alt prenume (fonetic).

Invata Siri sa recunoasca numele contactelor 2

6. Acum introduceti scrierea preluata de pe acel website si salvati editarea.

  Acestea fiind facute, puteti accesa acum asistentul personal Siri si rostind acea scriere fonetica sistemul ar trebui sa recunoasta automat contactul la care faceti voi referire. Avand in vedere ca totul functioneaza, in principal, in limba engleza, trebuie sa rostiti cat se poate de elocvent expresia fonetica, altfel functionalitatea asistentului personal Siri nu se va schimba si veti intampina exact aceleasi probleme.

  Puteti folosi acest tutorial in orice versiune a iOS, inclusiv pe iPhone sau iPad, asa ca nu exista restrictii din vreun punct de vedere.

 • lexus

  Siri ar trebui conform fisei postului sa faca tot ce trebuie, sa nu mai pierdem noi timpul sa-l invatam ceva. Ce fel de asistent e ala de trebuie ca tu sa-l inveti sau nu ceva?

 • xuxu

  Fenomenal, ne inveti cun sa adaugam fonetica la nume romanesti… tot in engleza. Pai nu mai simplu rostesc in engleza direct?

 • cipy_p

  xuxu: spune-i tu la SIRI “eidriăn” ca daca la tine in agenda scrie “adrian”, nu o sa ti-l recunoască. Asa ca nu mai fi rau si asculta de sfaturile altora iar daca nu-ti place, nu mai citi si iesi de pe forum, lasa-i pe cei care vor sa învețe sa faca asta!

 • JohnnyD

  O poți învață altfel si mai simplu
  Ca de exemplu îi poți spune să sune pe „your wife sau girlfriend” … iar ea te întreaba cine este, tu îi spui si gata a învățat . Dupa care simplu îi spui in engleză sa „ call my wife, girlfriend ” si știe fără sa te complici prea tare.

 • vass

  In romana are versiune

 • mariuscbn1973

  Mai tare era Nokia cand ii dadeai comanda vocala decat Siri….se pare ca la Siri asta NU s-a mai lucrat, updatat inca de la lansare…bag de seama ca e considerat un esec pentru restul mapamondului.

 • @xuxu: Daca esti expert in limba engleza si te intelegi de minune cu Siri, ce-ti pasa tie de cei care nu se inteleg cu el si au nevoie de ajutor de genul acesta? Comentariul tau ce rost a avut? Fii sincer, ca trollezi zilnic la numeroase articole.

 • Apple4ever

  Am inteles ca pe telefoanele Olviu va aparea in curand un asistent roman get-beget, care iti va recunoaste imediat maneaua care se canta in apropiere.Asa ca invit haterii sa se care de aici si sa-sio cumpere plasticaraie “romanesti”

 • I.Aexandru

  eu unu nu folosesc siti decat pentru fun. asistentul meu cel mai rapid este search cand dai slide in jos pe ecranul principal . ma inteleg perfect cu el ..poate si pentru ca sunt prea obisnuit cu el .dar mi se pare mai rapid decat siri.sa nu mai zic ca mi se pare aiurea sa folosesc o comanda vocala in public .

 • Lich991

  @Iexus Siri nu este disponibila in romana deci trebuie sa o inveti nume romanesti

 • tswhite

  Deacord cu Zaone,referitor la Xuxu ! Pana va avea suport in romana,Siri ramane pt fun,pana atunci slide in jos,vorba lui I.Aexandru,rulz,sanatate !

 • leon

  Siri e cel mai prost si limitat asistent. Practic este inutil si s-a folosit mai mult for fun pana si de americani…