Invata Siri sa recunoasca numele oricarui contact din agenda ta

Siri iconita

  Siri este asistentul personal al iOS dezvoltat de catre compania Apple si lansat in anul 2011 impreuna cu iPhone 4S, el fiind oferit in versiune beta timp de 2 ani de zile pentru toti utilizatorii de terminale iPhone si mai apoi de tablete iPad. Desi Siri poate fi utilizat intr-o multitudine de limbi de pe glob, din pacate romana ramane in continuare o necunoscuta pentru asistentul companiei americane, iar acest lucru nu se va schimba prea curand din pacate.

  Daca ati incercat sa folositi Siri pentru a va apela contactele sau pentru a le trimite mesaje, atunci ati aflat rapid ca asistentul nu poate recunoaste numele acestora si o pronuntare repetata este necesara in anumite cazuri. Pentru a rezolva problema asistentului Siri de a intelege numele contactelor voastre astazi va voi invata cum sa introduceti expresia fonetica pentru numele contactelor voastre, rostirea ei ajutand sistemul sa inteleaga exact la cine va referiti cand incercati sa plasati un apel sau sa trimiteti un mesaj.

Invata Siri sa recunoasca numele contactelor

1. Accesati acest website in care puteti afla scrierea fonetica pentru orice fel de cuvant sau nume de persoana prezent in agenda voastra de contacte.

2. Dupa obtinerea scrierii fonetice, accesati agenda de contacte folosind aplicatia Contacts sau meniul Contacts al aplicatiei Phone.

3. Accesati oricare dintre contactele voastre prezente in aplicatie.

Invata Siri sa recunoasca numele contactelor

4. Faceti scroll in partea de jos a meniului si cautati optiunea Adaugati Camp, Add field.

Invata Siri sa recunoasca numele contactelor 1

5. Din noul meniu alegeti optiunea Prenume (fonetic), Phonetic First Name, Nume (fonetic) sau Alt prenume (fonetic).

Invata Siri sa recunoasca numele contactelor 2

6. Acum introduceti scrierea preluata de pe acel website si salvati editarea.

  Acestea fiind facute, puteti accesa acum asistentul personal Siri si rostind acea scriere fonetica sistemul ar trebui sa recunoasta automat contactul la care faceti voi referire. Avand in vedere ca totul functioneaza, in principal, in limba engleza, trebuie sa rostiti cat se poate de elocvent expresia fonetica, altfel functionalitatea asistentului personal Siri nu se va schimba si veti intampina exact aceleasi probleme.

  Puteti folosi acest tutorial in orice versiune a iOS, inclusiv pe iPhone sau iPad, asa ca nu exista restrictii din vreun punct de vedere.