Prima Pagina Apple Apple inlocuieste Google Maps cu Apple Maps in Find My iPhone pentru...

Apple inlocuieste Google Maps cu Apple Maps in Find My iPhone pentru iCloud

Apple Maps Find My iPhone

  Dupa aproape doi ani de zile in care a continuat sa se bazeze pe Google Maps pentru a le oferi utilizatorilor posibilitatea de a isi recupera iPhone, iPad, iPod Touch si Mac-urile prin sistemul Find My iPhone, astazi Apple a luat decizia de a renunta la serviciul de harti. Accesarea sistemului Find My iPhone de pe platforma iOS, sau direct din iCloud, va avea drept rezultat vizualizarea hartilor oferite de catre Apple Maps si nu cele accesibile prin sistemul Google Maps, precum in trecut.

  Decizia luata de catre compania Apple este radicala, avand in vedere ca Google Maps contine informatii mult mai detaliate si mai exacte decat Apple Maps, dar nu intrutotul neasteptata de catre majoritatea utilizatorilor. Dupa cum puteti vedea deja din imaginea de mai sus, iCloud deja afiseaza Apple Maps in aplicatia web Find My iPhone si in Romania veti avea probleme foarte mari in a localiza un terminal pierdut, avand in vedere ca Apple Maps este, in mare parte, bun de nimic.

Apple Maps inlocuieste Google Maps in Find my iPhone pentru iCloud

  Schimbarea a fost initial facuta la inceputul acestui an in versiunea beta a iCloud.com si dezvoltatorii au putut accesa inca de atunci Apple Maps pentru Find My iPhone, dar de acum toata lumea este fortata sa o faca. Decizia celor de la Apple era asteptata de foarte multa vreme si este una dintre ultimele care trebuie facute pentru a elimina complet dependenta de serviciile celor de la Google, desi asta va afecta in mod negativ sute de milioane de utilizatori.

  Desi compania Apple lauda sistemul Apple Maps, realitatea este ca el este oarecum util numai in SUA, iar in tari precum Romania doar orasele mari au o acoperire oarecum adecvata, restul oraselor neavand parte de o atentie similara. Din pacate pentru Apple acest lucru conteaza prea putin si in aceasta idee, utilizarea Find My iPhone nu-si mai are vreun rost real in afara avantajului oferit de catre Activation Lock.

 • symplu

  Astia vor sa ne mutam cu totii in Cupertino …

 • simion

  E clar, sa nu va pierdeti idevice-urile de acum inainte

 • unu

  Utilizatorul ar trebui sa fie cel care decide ce aplicatie sa foloseasca iPhoneul, si nu Tim Cook sau nimeni altcineva de la Apple… Cand cumperi un produs, faci ceea ce vrei cu el.

 • Marian_24

  Au înnebunit! După problemele cu iOS 8 care este un eșec, acum schimba si google maps cu Apple maps care este un alt eșec.
  Vor oare sa renunțam la iPhone si iPad?

 • EuGeorge

  @symplu,=)) cel mai tare comentariu

 • Claudiu

  Pfff… Nasol! Ne-au luat și sansa aia mica de 3-4% de a ne mai gasii telefonul daca îl pierdem/ne este furat.

 • puiu

  Atunci hai sa ne mutam!!!

 • seby

  E clar :)))))))))) o sa fac tot posibilul sa nu il pierd

 • Bogdi

  Una din cele mai proaste schimbări posibile..

 • A.S.C™

  Sigur nu imi mai gasesec telefonul de acum

 • alin229

  cu siguranta o sa aduca imbunatatiri hartilor dar, pe romania….. tre’ sa o gaseasca pe harta mai intai

 • Pingback: Find My iPhone devine aproape inutil in Romania()