Apple inlocuieste Google Maps cu Apple Maps in Find My iPhone pentru iCloud

Apple Maps Find My iPhone

  Dupa aproape doi ani de zile in care a continuat sa se bazeze pe Google Maps pentru a le oferi utilizatorilor posibilitatea de a isi recupera iPhone, iPad, iPod Touch si Mac-urile prin sistemul Find My iPhone, astazi Apple a luat decizia de a renunta la serviciul de harti. Accesarea sistemului Find My iPhone de pe platforma iOS, sau direct din iCloud, va avea drept rezultat vizualizarea hartilor oferite de catre Apple Maps si nu cele accesibile prin sistemul Google Maps, precum in trecut.

  Decizia luata de catre compania Apple este radicala, avand in vedere ca Google Maps contine informatii mult mai detaliate si mai exacte decat Apple Maps, dar nu intrutotul neasteptata de catre majoritatea utilizatorilor. Dupa cum puteti vedea deja din imaginea de mai sus, iCloud deja afiseaza Apple Maps in aplicatia web Find My iPhone si in Romania veti avea probleme foarte mari in a localiza un terminal pierdut, avand in vedere ca Apple Maps este, in mare parte, bun de nimic.

Apple Maps inlocuieste Google Maps in Find my iPhone pentru iCloud

  Schimbarea a fost initial facuta la inceputul acestui an in versiunea beta a iCloud.com si dezvoltatorii au putut accesa inca de atunci Apple Maps pentru Find My iPhone, dar de acum toata lumea este fortata sa o faca. Decizia celor de la Apple era asteptata de foarte multa vreme si este una dintre ultimele care trebuie facute pentru a elimina complet dependenta de serviciile celor de la Google, desi asta va afecta in mod negativ sute de milioane de utilizatori.

  Desi compania Apple lauda sistemul Apple Maps, realitatea este ca el este oarecum util numai in SUA, iar in tari precum Romania doar orasele mari au o acoperire oarecum adecvata, restul oraselor neavand parte de o atentie similara. Din pacate pentru Apple acest lucru conteaza prea putin si in aceasta idee, utilizarea Find My iPhone nu-si mai are vreun rost real in afara avantajului oferit de catre Activation Lock.

Articolul precedentiOS 8.1.2 a fost lansat de Apple
Articolul următorDescarca iOS 8.1.2 pentru iPhone, iPad si iPod Touch
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.