Find My iPhone devine aproape inutil in Romania

Find My iPhone Romania

  Aseara v-am spus ca Apple a luat o decizie radicala in legatura cu sistemul Google Maps dezvoltat de catre compania Google, el nemaifiind acum disponibil pentru utilizare in aplicatia web a iCloud pentru Find My iPhone. Apple Maps a inlocuit Google Maps pentru localizarea iPhone, iPad si iPod Touch-urilor protejate prin Find My iPhone, astfel ca daca veti incerca sa descoperiti locatia GPS a unui terminal, s-ar putea sa aveti parte de o surpriza extrem de neplacuta.

  Desi Apple Maps este intr-o anumita masura util in SUA , Marea Britanie sau alte tari importante pentru Apple, in Romania nu putem spune nici pe departe acelasi lucru despre serviciul americanilor. Din pacate nici macar in Bucuresti, orasul cu cea mai detaliata harta, nu avem parte de o cartografiere cel putin pe jumatate la fel de buna si exacta precum cea a Google Maps, astfel ca intregul sistem este departe de a mai fi util pentru tara noastrain ceea ce priveste localizarea.

Find My iPhone devine inutil in Romania

  As vrea sa spun ca Apple Maps va va fi de ajutor in viitor pentru localizarea iPhone, iPad si iPod Touch-urilor, insa exista o foarte mare sansa ca sistemul sa va directioneze spre o locatie inexistenta, sa nu va descopere pozitia GPS corect sau sa nu gaseasca diverse strazi. Daca mai luam in calcul ca nici macar puncte de interes nu avem in Apple Maps, atunci puteti intelege de ce produsul celor de la Apple nu este nici pe departe suficient de pregatit pentru a deveni punctul central al Find My iPhone.

  Singurele lucruri bun ramase la Find My iPhone sunt sistemele Lost Mode si Activation Lock, primul permitand stergerea completa a unui terminal si blocarea sa in cazul unui furt, al doilea impiedicand activarea in aceeasi situatie. Separat de ele, nu vad vreun motiv ca o persoana sa renunte la autonomia bateriei pentru a folosi Find My iPhone in viata de zi cu zi si acest lucru este regretabil.

  Din pacate anul acesta compania Apple a reusit sa distruga multe produse ale sale, de la iOS si pana la Find My iPhone, iar daca va continua asa, nu va trece foarte mult timp pana cand va incepe sa isi piarda si clientii.