Un stat american inlocuieste carnetele de conducere cu o aplicatie pentru smartphone

Carnet de conducere smartphone

  In era digitala autoritatile americane imbratiseaza tehnologiile care le permit utilizatorilor sa se identifice mai usor atunci cand le este cerut acest lucru, astfel ca politia din Iowa le va permite soferilor sa-si dovedeasca statutul folosind o aplicatie pentru smartphone. Mai exact, departamentul pentru transport din Iowa a dezvoltat o aplicatie speciala care va fi lansata anul viitor si care le va permite soferilor sa-si inregistreze in ea o copie digitala a carnetului de sofer care poate fi prezentata la cerere.

Iowans will soon be able to use a mobile app on their smartphones as their official driver’s license issued by the Iowa Department of Transportation. The app, which will be provided to drivers at no additional cost, will be available sometime in 2015, DOT Director Paul Trombino told Gov. Terry Branstad during a state agency budget hearing Monday. But the new digital license, which he described as “an identity vault app,” will be accepted by Iowa law enforcement officers during traffic stops and by security officers screening travelers at Iowa’s airports, he said.

  In imaginea de mai sus aveti o reprezentare a modului in care va arata carnetul de sofer in aplicatie, politistii din divizia de circulatie rutiera urmand a fi instruiti pentru a accepta aceasta forma de identificare in timpul verificarilor facute pe drumurile publice. Iowa este unul dintre cele 30 de state americane care permite identificarea cetatenilor prin metode electronice, astfel ca in viitor americanii vor putea renunta la dovezile fizice ale identitatiilor sau ale statutului de sofer, ori orice altceva.

  Aplicatia va avea un sistem de securitate ce implica utilizarea unui cod de siguranta pentru a accesa informatiile, astfel ca doar utilizatorul o va pute accesa la nevoie, deci nimeni altceva nu va putea vedea acele informatii. Avand in vedere ca americanii implementeaza asemenea sisteme pentru proprii cetateni, exista o posibilitate ridicata ca alte state sa actioneze la fel in viitorul apropiat.

2 COMENTARII