iOS 8.1.2 incalzeste excesiv iPhone, iPad si iPod Touch-urile

iOS 8.1.2

  Saptamana aceasta iOS 8.1.2 a fost lansat de catre compania Apple pentru iPhone, iPad si iPod Touch, noua versiune a sistemului de operare fiind lansata pentru a rezolva probleme generate de stergerea tonurilor de apel dupa instalarea iOS 8.1.1. iOS 8.1.2 jailbreak este posibil dupa aceasta actualizare si separat de ceea ce v-am spus anterior, compania Apple nu a implementat in update-ul sau, sau cel putin asta ar trebui sa credem daca este sa citim doar changelog-ul oficial.

  Neoficial, o multitudine de utilizatori au inceput sa se planga din cauza faptului ca iOS 8.1.2 supraincalzeste iPhone, iPad si iPod Touch-urile in timpul utilizarii normale, acest lucru nefiind obisnuit pentru o actualizare de o importanta atat de mica. Chiar si asa, incalzirea excesiva dupa instalarea iOS 8.1.2 nu poate avea la baza decat activarea unor servicii care folosesc in exces diverse functii ale terminalelor noastre, fortand componentele interne sa functioneze la capacitate maxima.

iOS 8.1.2 si supraincalzirea

  Fie ca este vorba despre mentinerea conexiunilor de internet pentru o perioada mai lunga de timp, sau despre rularea unor servicii in background care necesita putere de procesare suplimentara de la procesor, este clar ca iOS 8.1.2 genereaza o supraincalizire excesiva. Din pacate aceasta problema vine la pachet cu o reducere a autonomiei bateriei, deoarece mentinerea componentelor in functiune pentru perioade mai lungi de timp necesita si mai multa energie preluata din baterie.

  Din pacate nu puteti face absolut nimic pentru a impiedica o supraincalzire excesiva in iOS 8.1.2 deoarece modificarile facute de catre Apple nu sunt cunoscute si astfel nu stiti ce anume trebuie schimbat pentru a aduce lucrurile la normal. Pratea buna a situatiei este ca downgrade iOS 8.1.1 este posibil multumita faptului ca Apple semneaza SHSH-uri pentru aceasta versiune a sistemului de operare, deci il puteti face fara probleme daca nu sunteti multumiti de actuala versiune a sistemului de operare.

  Cati dintre voi au simtit ca iPhone, iPad si iPod Touch-urile se incalzesc excesiv ?

32 COMENTARII

  1. Si eu am gasit tableta calda ca niciodata dupa cateva ore de nefolosire dupa upgrade. Si se incalzea la utilizare. Bateria de asemenea tinea mai putin.
    Am facut un reset si totul a revenit la normal. Ba inca am impresia ca bateria tine mai bine ca inainte de upgrade.

    Ce imi functioneaza mai prost ca la 8.1.1 sunt gesturile multitasking.

    Mentionez ca am un ipad air.

  2. Nu am observat nici o supraincalzire a terminalului totul este normal dar s-ar putea sa aveti dreptate in legatura cu terminalele mai vechi acestea probabil solicitand procesorul mai mult.Detin un iphone 6plus cu jailbreak ios 8.1.2 si nu sunt probleme deloc,doar lagul la apel a ramas.

  3. Eu pe 8.1.1 am avut probleme cu supraincalzirea. 8.1.2 l-am bagat cu restore, clean. Deocamdata nu au fost probleme. Pe ambele variante am avut jailbreak

  4. @zaone am spus din prima seara de ios 8.1.2 ca “telefonul mi se incinge in draci cand e la incarcat”; din fericire dezactivarea Background App Refresh m-a scapat de incalzirea telefonului, acum el functionand in parametri normali chiar si cu o conexiune 3g cu semnal slab in timp ce acesta se afla la incarcat.

    Incercati si voi si poate ca asta sa fie rezolvarea problemei.

  5. Pe iPh 5S se incinge foarte tare si consuma furios bateria daca am 4G activ. Daca dezactivez 4G, cade pe 3G si este ok ! Orange in Bucuresti ! Poate fi si update-ul facut de Orange la versiunea 18.1?

  6. Eu am dat de alt bug, si anume: dacă am un apel nepreluat in lock screen si fac slide pentru a debloca telefonul îmi rămâne un ecran negru pana in momentul când apăs butonul home !!! Dacă am pierdut un apel din cauza semnalului slab apare in lockscreen un mesaj “call faield”. In iOS 7.1.2 dacă facem slide pe acel mesaj suna automat persoana cu care vorbeam când am pierdut apelul, acum in iOS 8.1.2 nu mai face nimic decât deblochează terminalul !!!

  7. Am IPAD AIR 2
    Imediat ce am trecut la 8.1.1 marea mea problema (întreruperi WIFI) a dispărut.
    Acum funcționează impecabil.
    Deocamdată nu trec la 8.1.2

  8. pe 8.1.2 pe ipad air unele melodii cumparate din itunes store canta pana la jumate sau unsfert de melodie dupa care se opresc…si am pus 8.1.2 curat cu itunes pe restore nu update, fara backup.. asa ceva inainte nu pateam, ca sa nu mai zic ca am avut azi probleme cu updateurile la aplicatii, imi zicea ca momentan nu poate downloada…nu stiu ce fac angajatii Apple, dar un lucru e sigur, treaba nu si-o fac cum trebuie asa ca inainte…

  9. Iphone 5- ios 8.1.2 merge ca uns ( in afara de lag la raspuns ) …bateria ma tine mult mai mult ( am 4 ore la usage si inca mai am 46% )

  10. Ma enerveaza foarte tare problema urmatoare…cand primesc un mesaj , il scot din buzunar si nu imi merge touch-ul…trebuie sa astept sa mearga…sau sa il blochezi si deblochez din nou…stie cineva cum s-ar putea rezolva problema de genu asta ?

  11. Incep sa cred ca problema este generata si de Orange. Am un prieten care are Galaxy S5 tot pe Orange si pateste la fel. Cu 4G activat i se incinge si i se consuma bateria mult mai repede. Ar fi interesant de discutat si cu cei de la Orange !?