iOS si butonul de auto-luminozitate disparut

auto-luminozitate

  Probabil nu mai exista printre voi persoane care sa nu stie despre existenta butonului de auto-luminozitate prezent in meniul de afisaj si luminozitate al aplicatiei Configurari, el permitandu-le terminalelor noastre sa ajusteze automat luminozitatea ecranului in functie de lumina ambientala. Pentru a face aceste ajustari automate, iPhone si iPad-urile companiei Apple au implementat un senzor de lumina ambientala langa camera principala prezenta in partea superiara a ecranului, el preluand constant informatii despre lumina existenta in jurul nostru.

  In baza acestor citiri si a unui algoritm complex, cu optiunea auto-luminozitate activata terminalele pot modifica automat luminozitatea ecranului in functie de locatia in care ne aflam, dar din pacate unii utilizatori s-au trezit din senin fara optiunea existenta. Mai exact, butonul pentru auto-luminozitate a disparut in anumite cazuri din meniul afisaj si luminozitate al aplicatiei Configurari, situatia fiind una destul de neobisnuita pentru un terminal care ar trebui sa fie lipsit de asemenea probleme.

Butonul auto-luminozitate disparut din aplicatia Configurari

  Disparitia butonului de auto-luminozitate are loc din senin si foarte multi utilizatori nu reusesc sa il reafaca disponibil pentru utilizare prin resetari ale sistemului de operare sau chiar reinstalarea software-ului fara a utiliza un backup vechi. In aceasta idee, daca sunteti afectati de aceasta problema nu va pot spune decat ca prin software exista sanse mici spre nule de a va rezolva problema, ea parand a fi, in majoritatea cazurilor, una hardware care afecteaza senzorul de lumina ambientala.

  Daca prin restore nu reusiti sa readuce butonul auto-luminozitate in meniul afisaj si luminozitate al aplicatiei Configurari, atunci singura rezolvare pentru aceasta problema este o inlocuire a panoului frontal al terminalului cu tot cu senzor, sau o inlocuire completa a acestuia. In concluzie, daca nu mai vedeti butonul care permite activarea ajustarii automate a luminozitatii ecranului, mergeti cu terminalul vostru la un service daca este in garantie, problema fiind acoperita de catre ea.

13 COMENTARII

  1. La un iphone 5, dupa ce a disparut butonul de autoluminozitate, am schimbat tot panoul frontal si degeaba, am facut si un full restore, la fel. Este pb pe placa.

  2. @zaone senzorul respectiv se poate schimba si fara inlocuirea intregului panou frontal.La modelele mai noi acesta este situat pe cablul cu camera /contactele pentru earpiece si microfonul frontal …nici nu este extraordinar de scumpa piesa ..