Iata povestea din spatele wallpaper-ului principal al iPhone 6

iPhone 6 wallpaper iOS 8

  Pentru iPhone 6 si iPhone 6 Plus compania foloseste un wallpaper special in care prezinta Calea Lactee si daca v-ati intrebat vreodata cine a inregistrat respectiva poza utilizata ca si fundal, ei bine acum avem o explicatie. Imaginea a fost inregistrata de catre Espen Haagensen, un fotograf amator care lucreaza ca si dezvoltator pentru banca DNB din Norvegia, compania Apple preluand imaginea sa gratuit, lui fiindu-i atribuita doar ingeniozitatea care a stat la baza inregistrarii pozei.

 I was at Sunnmore, making the last preparations for my wedding when a colleague of mine called me. He was all worked up, and asked whether it was my image Apple was using in their presentation of the new iPhone 6. I said I didn’t know, but maybe it was. I found my Mac, and took a look at the live streaming of the iPhone launch. I found my image all over the place! That started a day of a lot of media attention. First, the story came out on a couple of online newspapers, then national radio and national TV.

  Fara a fi contactat de catre compania Apple pentru a fi intrebat daca poza sa poate fi utilizata in iPhone 6 si iPhone 6 Plus ca si imagine de fundal, barbatul a aflat in ziua propriei nunti despre alegerea facuta de catre compania americana. De aici incolo, presa locala a preluat stirea si l-a transformat intr-o un personaj cunoscut in Norvegia pentru faptul ca a inregistra poza care sta acum ca wallpaper in milioane de terminale iPhone 6 si iPhone 6 Plus vandute in lumea intreaga.

  Desigur ca Apple nu va plati vreodata vreun ban celui a carui poza o foloseste, insa ar fi interesant daca i-ar oferi macar cateva produse cadou pentru faptul ca se foloseste de creatia sa pentru propriile produse.