Prima Pagina Noutati SRI iti poate verifica intregul calculator fara mandat

SRI iti poate verifica intregul calculator fara mandat

SRI - Serviciul Roman de Informatii

  Daca ati citit prin diverse ziare americane ca politistilor si agentiilor federale guvernamentale li se permite sa investigheze telefoane mobile sau calculatoare fara mandat, ei bine asta se intampla si in Romania. Conform unui act normativ votat de catre Senat, care este camera decizionala in acest caz, SRI poate perchezitiona orice sistem informatic fara mandat.

  Daca pana acum SRI avea nevoie de un mandat judecatoresc pentru a cauta prin datele utilizatorilor, iata ca noua lege le ofera libertate totala pentru verificarea datelor. SRI a initiat aceasta lege in ideea de a preveni si contracara amenintarile cibernetice, insa prin intermediul sau va putea face orice doreste, la discretie.

Serviciul Român de Informaţii va avea acces liber să verifice calculatoarele românilor. E vorba de toate informaţiile, programele şi datele care se găsesc pe computerele de acasă. SRI va putea face verificările fără mandat, după ce controversata lege privind securitatea cibernetică a trecut de Senat, care este cameră decizională. Actul normativ a fost votat de toţi cei 92 de deputaţi prezenţi, de la toate partidele. Controversata lege prevede autorizarea perchezițiilor informatice, chiar și fără acordul unui judecător.

  Din pacate opozitia la o perchezitie informatica facuta de catre SRI nu va fi posibila in cazul in care agentii de informatii vor dori sa va verifice calculatorul, deci nu veti avea ce sa faceti decat sa le permiteti accesul. Se pare ca terminalele mobile nu ar fi incluse in lista dispozitivelor ce pot fi verificate, deci teoretic datele din ele ar fi in siguranta.

  In baza acestei legi, cei de la SRI vor putea verifica orice exista in calculatorul vostri, deci toate programele, pozele, mesajele, filmele si orice aveti voi disponibil. Verificarea nu implica neaparat si confiscarea datelor de catre SRI decat in situatia in care se dovedeste ca voi ati comis o infractiune sau ati atentat la securitatea nationala.

 • Chatagra

  Oferta de craciun ..Sri iti deviruseaza gratis calculatorul ..
  In alta ordine de idei prin promulgarea aceastei legi se pot face o multitudine de abuzuri .. Eu propun daca tot suntem aici sa se dea si o lege prin care Sri are dreptul de a iti citi emailurile sa iti asculte telefoanele fara ordin judiciar — sa se faca pentru fiecare cetatean cate un dosar —

 • Rares

  Si daca nu le dam parolele, sunt destule solutii de criptare, eu folosesc parole, alfanumerice de minim 32 de caractere si imi mut totul in Cloud sau pe servere de cine stie unde! Idiotii astia paranoizi redusi mintali cred ca nu sunt solutii? daca cineva chiar vrea sa faca ceva nu trebuie sa aiba totul local, ca de obicei sunt la ani lumina in urma realitatii!

 • bogdan

  E bine de stiut … Ma pun sa desfac surubele de la hdd in cazul in care vin mascaricii astia la usa arunc hdd ul pe geam :))))) si apoi sa cerceteze :))) nu ca am vreo problema cu legea dar copie de rezerva tot omu are sub un nuc ceva :)))) sa inceapa perchezitia =)))

 • adrian

  uite asa vom afla cum face SRI-ul cu device-urile blocate cu iCloud…

 • Iulius

  Deci comunistii erau rai???Ce ne-au pacalit…..

 • alt radu

  @Iulius….tare :)))))

 • db

  Voi chiar ați crezut ca asta e motivul real? N-au nici o treaba cu băieții care mănâncă pe pâine IT. Miza e cu totul alta… Eu ii invit sa ma percheziționeze prima data pe mine. Sa ma amuz puțin! Eu chiar am ceva date confidențiale (legale, dar confidențiale) care i-ar putea interesa… Sa văd cum vor percheziționa soluția mea (noastră) de Cloud si de virtualizare… Chiar sunt curios 🙂 ca daca vor caută doar pe laptop si PC… Vor găsi doar un sistem de operare chel…

 • Raluca

  Ce se mai smiorcaie lumea pe-aici… As vrea sa-mi spuna un singur calic dintr-asta speriat de SRI, care-i motivul fricii lui mai exact? Nu trebuie sa-mi raspundeti – FURTUL datelor (ca aici la noi e o mare haiducie, fiecare fura tot ce inseamna soft) sau gainarii online (tepe, amenintari, etc). Pentru 5: daca erau comunistii acum in era digitala da, erau mult mai rai. Inchipuie-ti ca invitai prieteni in casa, vedeau ce softuri ai FURATE, apoi te turnau, ca sa te inchida…

 • CLAUDIU D

  Iulius f bine zis !! Hahahaha !! Ne au mintiiit !! Nu vreau sa fiu inteles gresit ! Comunism malo !! Cand sunt stresat intru si citesc iDevice si mai ales unele comentarii …bravo Iulius ! Avem nevoie de oameni ca Iulius !

 • Bogumir81

  Să știți…. Așa ca fapt divers…. Când e vorba de a căuta anumite date pe care le dețineți și voi credeți că sunt în siguranță pe cloud sau mai știu eu pe ce server, ei(SRI) tot la niște hackeri(adevărați) apelează ! Deci despre ce vorbim……? Nimic nu e sigur în ziua de azi!