Apple castiga un proces intentat de catre angajati nemultumiti de masurile de securitate din magazine

Apple Store designeri vestimentari

  Cu multe luni de zile din urma multi angajati ai Apple au intentat un proces ce avea la baza masurile de securitate din magazine considerate a fi exagerate. Angajatii Apple sunt verificati la fiecare final de tura in genti si haine intr-o intercare de a impiedica furtul de produse, iar la finalul zilelor de lucru aceste verificari dureaza pana la o ora pentru toti angajatii.

  Nemultumiti de existenta acestor masuri, angajatii cer companiei Apple sa fie compensati pentru timpul pierdut in timpul verificarilor. Desi procesul nu avea de la bun inceput sanse foarte mari de a indupleca vreun judecator sa oblige Apple sa ia o asemenea masura, iata ca in cursul zilei de ieri lucrurile s-au clarificat, cel putin deocamdata.

Second, named plaintiffs Dean Pelle, Adam Kilker, and Brandon Fisher’s individualclaims under the FLSA, New York, Massachusetts, and Ohio state law are hereby DISMISSED WITH PREJUDICE. Both sides agree that these claims do not survive Busk (Dkt. Nos. 210, 211). This dismissal, of course, is only as to the named plaintiffs’ individual claims since no class has been certified.

  O decizie a Curtii Supreme de Justitie dintr-un stat american data intr-un caz similar ce implica Amazon a dat castig de cauza acestei companii si ea sta acum la baza deciziei luate in cazul Apple. In baza principiului autoritatii de lucru judecat, judecatorul a decis ca angajatii nu pot primi compensatii pentru timpul pierdut in cazul verificarilor de securitate deoarece fisa posturilor de munca nu include acest lucru.

  Desi pretentiile au fost respinse acum, avocatii angajatilor o pot reface si o pot redepune in 6 ianuarie pentru a cere o continuare a procesului.