9% din traficul de internet din Romania este generat de terminale mobile

trafic internet Romania

  Romania este una dintre tarile europene in care traficul de internet generat folosind terminale mobile a crescut substantial in ultimii ani. Cresterea se datoreaza vanzarii unui numar tot mai mare de smartphone-uri si tablete in tara noastra, iar conform unor statistici recente, 9% din traficul de internet generat in Romania vine de pe terminale mobile.

  5% din trafic este generat de catre smartphone-uri si 4% din el este generat de catre tablete, deci vorbim despre o distributie destul de echivalenta. In ceea ce priveste tabletele, Apple este rege, 71% din totalul traficului de internet generat pe tablete fiind facut de iPad, procentul fiind in scadere cu 8% in ultimul an si jumatate de zile pe fondul cresterii vanzarilor de tablete Samsung.

  In ceea ce priveste smartphone-urile, Samsung detine prima pozitie cu 45%, iPhone-urile companiei Apple fiind responsabile de 27% din traficul total. Aceasta diferenta este normala in conditiile in care terminalele Samsung se bucura de o utilizare mai mare prin prisma faptului ca sunt mai ieftine si disponibile in modele multiple.

trafic internet Romania 1

  Statisticile sunt culese din traficul de internet generat in Europa Centrala si de Est prin reteaua agentiei care furnizeaza datele, ea monitorizand o gama extrem de diversificata de website-uri. In aceasta idee, putem observa ca iDevice-urile incep sa fie depasite de Samsung in ceea ce priveste navigarea pe internet in Romania si acest lucru era de asteptat.

  Daca in cazul tabletelor ASUS este cel de-al doilea mare producator din top dupa Apple si Samsung, in cazul smartphone-urilor Nokia ocupa o pozitie terta. Prezenta terminalelor detinute acum de catre Microsoft in top este surprinzatoare, mai ales ca ele au avut parte de vanzari tot mai slabe in ultima perioada.

trafic internet Romania 2

1 COMENTARIU