Samsung va produce unele componente ale Apple Watch

Samsung Apple  Watch

  Apple Watch va fi lansat in martie, conform celor mai recente zvonuri, asa ca Apple contracteaza acum companiile care vor produce viitoarele sale componente. In aceasta idee, se pare ca Samsung ar fi castigat un contrat pentrua produce viitoarele chip-uri S1 de 28nm dedicate Apple Watch-ului, insa deocamdata nu se stie cat din productie ii va fi acordata.

  Chip-ul S1 fabricat de catre Samsung urmeaza sa contina RAM-ul, procesorul, mediul de stocare NAND flash si alte chip-uri periferice, exact precum in cazul iPhone-urilor. Samsung produce deja de ani de zile chip-uri pentru iPhone, iPad sau iPod Touch, asa ca folosirea sa in cazul Apple Watch este cat se poate de normala, desi Apple incearca de ceva vreme sa scape de dependenta de coreeni.

Samsung Electronics’ 28nm process technology has reportedly obtained orders for the Apple Watch set for launch in March 2015. The orders call for 3,000-4,000 12-inch wafers monthly, according to industry sources. The processor built by Samsung will be inside Apple’s S1 system-in-package (SiP), which also consists of mobile DRAM, NAND flash and other peripheral chips. Advanced Semiconductor Engineering (ASE) is reportedly the provider of SiP modules for the Apple Watch.

  Avand in vedere ca analistii americani se asteapta ca Apple sa vanda 10 milioane de Apple Watch-uri in cursul anului 2015, va fi nevoie de foarte multe chip-uri pentru ele. In aceasta idee, Samsung ar putea fi secondata de TSMC sau alt producator de chip-uri, totul in ideea de a furniza suficiente componente pentru a produce un numar mare de Apple Watch-uri.

  Pentru a fabrica noul chip S1 pentru Apple Watch Samsung, si probabil TSMC, vor folosi un proces de fabricatie 1Xnm FinFET, cei de la Quanta fiind alesi pentru asamblarea viitorului smartwatch.