Apple returneaza banii pe aplicatii cumparate, tu le poti folosi in continuare

App Store optimizat

  La sfarsitul anului trecut compania Apple a anuntat schimbarea politicii de vanzare a aplicatiilor in App Store, astfel ca in europenii pot cere in 14 zile returnarea banii pentru aplicatiile cumparate. Sa spunem ca ati cumparat o aplicatie, ati folosit-o 14 zile si ati realizat ca ea nu va place, iar acum cereti banii de la Apple si ei vor fi returnati fata nicio problema.

  Pentru utilizatori problemele nu exista, deoarece aplicatia va continua sa functioneze dupa returnarea banilor, desi ea este stearsa din meniul Purchased si va trebui cumparata din nou in viitor. Totusi, de ce ar fi un utilizator interesat sa cumpere aplicatia daca ea este instalata in terminale si poate fi utilizata in continuare fara probleme, ea fiind practic obtinuta gratuit ?

Apple iti permite sa descarci gratuit aplicatii platite din App Store

  La aceasta intrebare va trebui sa raspunda compania Apple in fata dezvoltatorilor deoarece noua sa politica le va permite, in esenta, utilizatori sa obtina gratuit aplicatii din App Store. Desi utilizatorii nu vor putea actualiza aplicatia fara a o mai cumpara, ea va ramane totusi functionala in terminale si copiata in iTunes pe calculatoare si va putea fi reinstalata dupa un restore.

  In cazul jocurilor dezvoltatorii pierd cel mai mult deoarece oricine poate obtine orice fel de joc gratuit si poate cere returnarea banilor pentru el in maxim 14 zile de la cumparare. Desigur ca intr-un anumit punct Apple ii va marca pe unii utilizatori ca abuzand de sistem si va refuza sa le mai returneze banii, dar pana atunci foarte multi vor obtine multe aplicatii platite in mod gratuit.

  In aceasta idee, piratarea aplicatiilor nici nu mai are vreun rost din moment ce Apple ne permite sa obtinem gratuit aplicatiile de care avem nevoie, banii platiti fiind returnati in 14 zile. Desi rezolvarea la problema ar fi stergerea automata a aplicatiilor din terminale dupa returnarea banilor, nu vad vreun context in care Apple ar putea implementa o asemenea functie fara un imens scandal meditic.

  Tot ceea ce ati citit mai sus a fost deja testat de un dezvoltator, deci puteti sa va obtineti gratuit aplicatiile din App Store acum!