Prima Pagina aplicatii Apple returneaza banii pe aplicatii cumparate, tu le poti folosi in continuare

Apple returneaza banii pe aplicatii cumparate, tu le poti folosi in continuare

App Store optimizat

  La sfarsitul anului trecut compania Apple a anuntat schimbarea politicii de vanzare a aplicatiilor in App Store, astfel ca in europenii pot cere in 14 zile returnarea banii pentru aplicatiile cumparate. Sa spunem ca ati cumparat o aplicatie, ati folosit-o 14 zile si ati realizat ca ea nu va place, iar acum cereti banii de la Apple si ei vor fi returnati fata nicio problema.

  Pentru utilizatori problemele nu exista, deoarece aplicatia va continua sa functioneze dupa returnarea banilor, desi ea este stearsa din meniul Purchased si va trebui cumparata din nou in viitor. Totusi, de ce ar fi un utilizator interesat sa cumpere aplicatia daca ea este instalata in terminale si poate fi utilizata in continuare fara probleme, ea fiind practic obtinuta gratuit ?

Apple iti permite sa descarci gratuit aplicatii platite din App Store

  La aceasta intrebare va trebui sa raspunda compania Apple in fata dezvoltatorilor deoarece noua sa politica le va permite, in esenta, utilizatori sa obtina gratuit aplicatii din App Store. Desi utilizatorii nu vor putea actualiza aplicatia fara a o mai cumpara, ea va ramane totusi functionala in terminale si copiata in iTunes pe calculatoare si va putea fi reinstalata dupa un restore.

  In cazul jocurilor dezvoltatorii pierd cel mai mult deoarece oricine poate obtine orice fel de joc gratuit si poate cere returnarea banilor pentru el in maxim 14 zile de la cumparare. Desigur ca intr-un anumit punct Apple ii va marca pe unii utilizatori ca abuzand de sistem si va refuza sa le mai returneze banii, dar pana atunci foarte multi vor obtine multe aplicatii platite in mod gratuit.

  In aceasta idee, piratarea aplicatiilor nici nu mai are vreun rost din moment ce Apple ne permite sa obtinem gratuit aplicatiile de care avem nevoie, banii platiti fiind returnati in 14 zile. Desi rezolvarea la problema ar fi stergerea automata a aplicatiilor din terminale dupa returnarea banilor, nu vad vreun context in care Apple ar putea implementa o asemenea functie fara un imens scandal meditic.

  Tot ceea ce ati citit mai sus a fost deja testat de un dezvoltator, deci puteti sa va obtineti gratuit aplicatiile din App Store acum!

 • ggsm

  testat ai dreptate

 • iTu

  eee nu’i chiar asa cum spui tu zaone, si mie mi-au dat la prima cerere bani inapoi fara intrebari insa la a doua cerere de returnare a banilor treaba nu a mai fost la fel.
  la a doua cerere am intrat in contact pe email cu un angajat apple care a inceput sa imi puna intrebari: ca dece, cum ca in descriere scrie clar…bla bla bla. Nu iti dau bani inapoi ca te-ai plictisit de app sau numai asa ca ai gasit alta mai ieftina, trebuie sa ai un motiv…eu i-am spus ca am luat-o din greseala bla bla bla si mi-a spus sa imi schimb setarile la app store adica sa imi ceara parola la fiecare cumparare nu o data la 15 min cum e pe defaul si bani nu i-am primit inapoi ;))

 • Vezi ca ei au schimbat regulile pentru a fi on concordanta cu legislatia europeana. Acum legea ii obliga sa iti returneze banii fara intrebari. Cam ca la achizitiile din magazinele online. Desigur ca daca faci abuz…

 • iTu

  aha, adevarul ca ultima cerere a mea de returnare a fost acum vreo 2 ani.

 • eugyca

  La ce adresa se trimite email? Pt returnarea banilor

 • ggsm

  normal ca daca abuzezi si se observa ca esti rau intentionat incep problemele, eu am facut doua cereri de retur ambele fiind acceptate fara intrebari, ideea e ca am si sters aplicatiile pt ca nu imi erau utile

 • amfetamin

  E valabilă treaba si pt in app purchase?

 • Claudiu

  Pentru europeni… Eu folosesc un cont de us fiindcă app sunt mai ieftine.

 • xuxu

  Cine vrea iGO moka?

 • Crixalis

  Hmmm as lua iGO full Europe 😀

 • iTu

  Nu se risca nimeni sa dea 75€ pe app ca dupaia sa ceara bani inapoi?

 • De ce nu ? Legea iti permite sa ceri banii inapoi daca nu esti multumit.

 • iTu

  Sincer nevoie de navi nu am dar parca as incerca sa vad cum sta treaba. Dupa ce depui cerere de a primi bani inapoi te pune in contact cu un operator apple sau treaba e automat?

 • iTu

  Sti ce e ciutat? Acolo unde tre sa bifezi problema nu ai obtiune de selectare ca nu esti multumit, acolo poti mumai probleme sa bifezi dar daca nu esti multumit???