Vanzarile de Mac-uri au inregistrat o crestere substantiala in Q4 2014

Vanzari Mac

  Q4 2014 a fost, cel mai probabil, cel mai bun trimestru fiscal din istoria Apple, iar asta nu inseamna doar vanzari foarte bune pentru terminale iPhone, ci si pentru Mac-urile sale. Conform celor de la IDC, compania Apple ar fi vandut 5.75 milioane de Mac-uri in lumea intreaga in Q4 2014, Apple crescandu-si cota de piata in acest segment la nu mai putin de 7.1%.

  Cresterea in vanzari fata de aceeasi perioada a anului trecut este de 18.9%, cea mai mare inregistrata de catre companiile prezente in top 5 vanzari de PC-uri la nivel global. Desi foarte multi au anuntat moartea PC-ului cu destul timp in urma, toti cei 5 producatori din top au inregistrat cresteri in vanzari in acest trimestru fiscal, Acer avand parte de cea mai mica crestere.

  In ciuda faptului ca primii 5 producatori au inregistrat toti cresteri in ceea ce priveste vanzarile, per total vanzarile globale de PC-uri au scazut cu 2.4% de la 82 milioane in Q4 2013 la 80 de milioane in Q4 2014. Scaderea inregistrata in vanzarile de PC-uri a afectat in principal micii producatori de PC-uri, astfel ca toti cei importanti au beneficiat de o crestere mai mult sau mai putin serioasa.

  In SUA compania Apple se plaseaza pe locul 3 in topul producatorilor de PC-uri, in urma celor de la HP si Dell, producatori pe care nu ii va egala prea curand in vanzari.