Siri va avea suport pentru noi limbi, iata care sunt

Siri noi limbi

  Siri este asistentul personal din iOS lansat in 2011, Apple implementand pentru el suport pentru diverse limbi de pe glob, iar acum pregateste o extinderea a compatibilitatii. Conform unor informatii descoperite in interiorul iOS 8.1.2, compania Apple se pregateste sa ii ofere asistentului personal Siri posibilitatea de a intelege limbile : ceha, slovaca si poloneza, insa nimeni nu stie cand.

  Informatiile existau inca din momentul lansarii iOS 8.1 si ele prezinta modul in care Siri ar afisa informatii sau ar raspunde la comenzi pentru controlarea aplicatiei Configurari, ar oferi informatii despre restaurante, ar face rezervar si multe altele. Anul trecut Apple a inclus 24 de limbi noi pentru sistemul de dictare al OS X Yosemite, printre care cele trei mentionate anterior, deci implementarea lor pentru Siri este normala.

  Daca Apple se pregateste sa ofere suport pentru ceha, slovaca si poloneza in Siri, atunci este clar ca foarte multi vorbitori nativi ai acestor limbi detin iDevice-uri si le folosesc probabil cu Siri. Apple are deja suport pentru o serie limitata de limbi, iar includerea altora noi este doar o evolutie normala pe care unii utilizatori o asteapta de foarte multa vreme si o vor avea in curand.

  Avand in vedere ca informatiile au aparut abia in iOS 8.1, este destul de clar ca abia incepand cu iOS 9 utilizatorii vorbitori nativi ai acestor limbi vor putea purta conversatii cu Siri. In aceasta idee, Apple ar putea anunta totul abia din luna iunie a acestui an cand iOS 9 va fi lansat in versiune beta pentru dezvoltatori dupa o prezentare in cadrul WWDC 2015.