Apple transforma iPad intr-un “PC” in Apple Store-uri

Intr-o curajoasa tentativa de a creste vanzarile de tablete iPad, compania Apple transforma produsul sau intr-un "PC" in unele Apple Store-uri pentru a convinge clientii sa renunte la achizitionarea de laptop-uri.

Apple store iPad

  Apple a incercat acum cativa ani de zile sa convinga lumea intreaga ca era PC-urilor a trecut si ca tabletele sale iPad pot indeplini cu usurinta functiile principale ale unui asemenea produs, oferind portabilitate ridicata. Intre timp oamenii au inteles ca tabletele nu pot inlocui PC-urile in vreo forma sau alta, iar vanzarile de tablete iPad au inceput sa scada simtitor de la un trimestru fiscal la altul.

  Pentru a ajuta oamenii sa inteleaga mai usor cum pot inlocui un ultrabook cu o tableta iPad, compania Apple a inceput sa-si promoveze tabletele in Apple Store-uri folosind tastaturi care permit o utilizare mai usoara. In imaginea de mai susa veti un stand de prezentare pentru iPad organizat intr-unul dintre Apple Store-urile din San Francisco, produsele aratand mai mult a tablete Microsoft Surface decat a altceva.

  Toate configuratiile prezentate de catre Apple au menirea de a arata ca iPad poate fi transformata usor intr-un PC utilizabil pentru a efectua diverse task-uri si probabil destui oameni vor fi convinsi de acest lucru. Principalele probleme vor interveni in momentul in care va fi necesara apasarea constanta ecranului pentru a trece de la o aplicatie la alta, pentru a dschide aplicatii, etc, aici mouse-ul rezolvand problemele, asta daca Apple ar permite conectarea acestor dispozitive la tabletele sale.

  Separat de transformarea intr-un PC, Apple a echipat unele tablete iPad si cu controllere pentru jocuri, oferindu-le utilizatorilor optiunea de a face o sesiune de gaming cu unele titluri disponibile in App Store. Cei de la Apple incearca sa revitalizeze tableta iPad prin prezentarea punctelor sale forte, insa ramane de vazut daca in final va avea sau nu succes in a realiza acest obiectiv.

3 COMENTARII

  1. Deci s-a cam terminat cu “tablet o sa inlocuiasca PC-ul” . Sau cel putin nu iPad cu iOS e capabila sa inlocuiasca un PC .

  2. Din cauza asta au fost asa vanzari uriase ale tabletor cand au fost lansate, pt ca oamenii au crezut ca pot inlocuii laptopul, iar Ipad-ul in niciun caz nu poate inlocuii un calculator in primul rand datorita limitărilor impuse de catre Apple.
    Singurele tablete care sunt destul de apropiate de experiența de pe un laptop sunt cele cu Windows ca sistem de operare, unde putem instala programe pe care le avem si pe un laptop si in plus au si mufa usb pt a putea atasa mouse sau tastatură.