WiTricity aduce incarcarea wireless pentru mase, ar putea ajunge in Mac-uri (Video)

https://www.youtube.com/watch?v=b2LgVJfmeck

  WiTricity este o tehnologie premiata la CES 2015 in categoria celor mai bune inovatii, ea fiind gandita in ideea de a usura munca de incarcare a terminalelor noastre prin eliminarea necesitatii de a le conecta la un cablu. Spre deosebire de tehnologiile vechi care foloseau incarcarea prin inductie magnetica, WiTricity incarca terminalele mobile prin rezonanta magnetica si la distante de cativa metri.

  Folosind un camp de rezonanta magnetica, sistemul WiTricity este capabil sa incarce terminalele mobile compatibile aproape oriunde in casa noastra, chiar si atunci cand le tinem in mana si le folosim. Aceasta abordare a problemei este complet diferita fata de tot ceea ce exista pe piata, majoritatea solutiilor de incarcare fara fir necesitand plasarea unui terminal pe un pad de incarcare, diferenta fata de incarcarea cu un cablu fiind inexistenta.

  WiTricity permite incarcarea fara aceasta obligativitate, pad-urile sale de incarcare putand fi plasate sub un birou sau un covor pentru a incarca tot ce se afla pe el, sau in apropiera sa la cativa metri distanta. Partea interesanta este ca WiTricity are puterea necesara de a incarca terminale mobile inclusiv prin peretii unei case, astfel ca v-ati putea incarca terminalele dintr-o camera in alta.

WiTricity – incarcare fara fir in Mac-uri

  Conform producatorilor tehnologiei, WiTricity este capabila sa incarce terminale mobile aflate la maxim 5 metri distanta de pad-ul sau de incarcare, deci teoretic in casa nu ati avea probleme cu el. In aceasta idee, WiTricity va fi integrata in procesoarele Intel Skylake in cursul acestul an, iar primele ultrabook-uri cu incarcare wireless vor fi lansate pana in luna decembrie pe piata.

  Partea interesanta este ca Apple va adopta procesoarele Skylake mai devreme sau mai tarziu si acest lucru ar putea aduce incarcarea wireless WiTricity chiar si in MacBook-urile sale. Desi cei de la Apple nu colaboreaza cu WiTricity si au brevete de inventie separate pentru tehnologii similare, asta nu inseamana ca nu vom vedea de la ei un sistem de incarcare fara fir a Mac-urilor.