Smartphone-urile cu 4 GB RAM – de ce avem nevoie de ele ?

Specificatii in locul inovatiei penru posesorii de smartphone-uri.

smartphone 4 GB RAM

  Anul acesta vom avea pe piata primele smartphone-uri cu 4 GB RAM, compania Samsung incepand deja sa produca aceste componente la inceputul lunii ianuarie. Implementand atat de mult RAM in smartphone-uri, vom avea terminale mobile cu RAM la fel de mare precum un laptop si acum ne putem intreba cat este el de util.

  Android-ul a avut intotdeauna probleme cu RAM-ul disponibil pentru utilizatori si in anumite cazuri 2 GB RAM nu au fost suficienti pentru a satisface nevoile utilizatorilor. Implementarea a 3 GB RAM pare sa fi rezolvat problema, insa producatorii de terminale mobile vor mai mult, asa ca in 2015 smartphone-urile cu 4 GB RAM devin o realitate.

Utilitatea unui smartphone cu 4 GB RAM

  Implementarea a 4 GB RAM intr-un smartphone nu este necesara, din punctul meu de vedere, in momentul de fata, optimizarea software-ului trebuind sa fie principala motivatie a dezvoltatorilor. Chiar si asa, smartphone-urile disponibile pe piata functioneaza fara probleme cu 3 GB RAM, insa in lipsa unor inovatii software, producatorii mizeaza pe hardware.

  Mai exact, Samsung, LG sau Sony nu pot veni cu inovatii software, sau hardware in momentul de fata, astfel ca implementeaza hardware mai bun pentru a atrage utilizatorii. Cand nu poti inova pe partea software, atunci folosesti mai mult RAM, sau un procesor mai rapid pentru a atrage fanaticii de specificatii si aceasta strategie a functionat ani de-a randul.

  Apple are o abordare diferita a problemei si nu pune in prim-plan specificatiile hardware, ci inovatiile software pentru a convinge clientii ca produsele sale merita cumparate. Aceste inovatii software sunt combinate si cu diverse componente care nu au neaparat legatura cu procesorul sau cantitatea de RAM, insa producatorii de terminale Android au probleme in a oferi acelasi lucru.

  Din punctul meu de vedere, smartphone-urile cu 4 GB RAM apar acum deoarece producatorii nu altceva mai bun de oferit decat hardware inutil pentru a lansa un smartphone nou. Din pacate aceasta strategie nu se va schimba prea curand, iar asta pentru ca utilizatorii cauta specificatii pompoase si inutile in locul adevaratelor inovatii.

  Voi ce parere aveti?