Prima Pagina Apple Iata cati bani au castigat Tim Cook si alti vicepresedinti Apple in...

Iata cati bani au castigat Tim Cook si alti vicepresedinti Apple in 2014

Tim Cook a castigat cei mai multi bani din salarii si compensatii primite de la Apple in 2014.

Tim Cook incasari 2014

  2014 a fost un an extrem de profitabil pentru compania Apple, iar acest succes s-a “transferat” la echipa sa de conducere, vicepresedintii companiei castigand sume serioase de bani. Conform documentelor financiare depuse de Apple la autoritatile financiare din SUA, Tim Cook a incasar 9.2 milioane de dolari in cursul anului 2014 din salariu si diverse compensatii financiare.

  Suma este dubla fata de cea inregistrata in cursul anului trecut, ea fiind reprezentata de 1.7 milioane de dolari salariu si inca 7.5 milioane de dolari ce reprezinta compensatii pentru rezultatele financiar efoarte bune ale companiei. In urma lui Tim Cook o avem pe Angela Ahrendts, noul vicepresedinte al diviziei Retail, ea castigand 73.3 milioane de dolari. Suma este reprezentata de salariu de 411.000$, un bonus de 500.000$, compensatii de 2.4 milioane de dolari si actiuni in valoare de 70 de milioane de dolari.

  In continuare Eddy Cue si Jeff Williams au castigat cate 24 de milioane de dolari in principal din actiunile acordate de catre Apple, Luca Maestri incasanr 14 milioane de dolari, Peter Oppenheimer 4 milioane de dolari. Dupa cum puteti vedea, majoritatea vicepresedintilor au inregistrat sumele in baza actiunilor oferite de Apple, ele putand fi vandute abia peste cativa ani.

  Singurii care au incasat o suma serioasa de bani din salariu si compensatii este Tim Cook, el fiind rasplatit cu pe masura pentru rezultatele financiare ale companiei americane.

  • adrian

    Cred ca ați scăpat niște virgule ,cum sa câștige Angela mai multdecat TIM.

  • Nu a scapat nimeni nimic. Angela Ahrendts s-a alaturat anul asta companiei Apple si i-au dat actiuni. Tim Cook si-a primit actiunile in anii trecuti.

  • Claudiu D

    Castiga prea mult Apple pt ce ofera si asta pt UE nu impoziteaza Apple cum trebuie , au pus sediul pe UE in Irlanda unde impoziteme sunt mici si nu platesc impozite deaceea castiga atat ! Sa plateasca impozite cat trebuie si atunci mai vb cat castiga !!