Cota de piata a iPhone la nivel global atinge un nou record

iPhone cota de piata vanzari

  Peste 74 de milioane de iPhone-uri au fost vandute in Q4 2014 de catre compania Apple si acest lucru a determinat o crestere substantiala a cotei de piata a iPhone-urilor la nivel global. In imaginea de mai sus aveti prezentata actuala cota de piata a iPhone-urilor in segmentul telefoanelor mobile, aceasta crescand la 15% in Q4 2014. Practic vorbim despre o dublare a cotei de piata a iPhone-urilor la nivel global, ea inregistrand o scadere serioasa dupa Q4 2013, vanzarile de terminale Android crescand intr-un nivel accelerat pana in momentul lansarii iPhone 6 si iPhone 6 Plus.

  Practic din totalul telefoanelor mobile vandute in Q4 2014, 15% au fost iPhone-uri, 50% terminale Android si restul au fost reprezentate de diverse alte sisteme de operare. Cota de piata a iPhone-urilor este de 3 ori mai mica decat cea a terminalelor Android, dar acest lucru este perfect normal avand in vedere ca vorbim despre Apple vs sute de producatori. In ciuda acestei lupte inegale, compania Apple a inregistrat vanzari record pentru ea, dar incasari record pentru orice alt producatori, profitul fiind in exact aceeasi linie.

  Cu aceasta crestere a cotei de piata determinata de vanzari puternice, in curand vom afla si cu cat a crescut cota de piata a iOS-ului la nivel global, aceasta fiind mult mai mica decat cea a Android.