CEO-ul Yahoo! vrea sa convinga Apple sa renunte la Google ca si motor de cautare predefinit al iOS si OS X

Yahoo Search

   Pentru cei dintre voi care nu stiau acest lucru, Yahoo! are un motor de cautare numit Yahoo! Search, el permitand cautarea a aproape orice pe internet la fel de usor precum in cazul Google Search. Desi motorul de cautare al celor de la Google este mult mai popular pe glob, CEO-ul Yahoo! isi arata interesul pentru a opri suprematia companiei competitoare. In aceasta idee, Marissa Mayer, CEO Yahoo!, a declarat ca ar fi interesata sa negocieze cu Apple setarea Yahoo! Search ca si motor de cautare predefinit pentru Safari in iOS si OS X.

The Safari platform is basically one of the premier search deals in the world if not the premier search deal in the world. We’re definitely in the search distribution business. I think that we’ve stated that really clearly in the past and I think with Mozilla and also in addition we brought Amazon eBay on board with smaller distribution partnerships in Q4.

  Mayer a declarat pentru BBC faptul ca o colaborare cu Apple pentru Yahoo! Search ar fi unul dintre cele mai mari parteneriate din lume cu privire la segmentul motoarelor de cautare pe internet. Apple a incheiat in 2010 un parteneriat cu Google pentru a face google.com motorul de cautare predefinit al iOS si OS X, insa acel parteneriat va expira in cursul acestui an. Google plateste 1 miliard de dolari anual pentru pozitia pe care o ocupa in sistemele de operare si Apple ar putea decide anul acesta sa loveasca serios in competitoarea sa.

We’re in the search distribution business and anyone who is in that business needs to be interested in the Safari deal. The Safari users are among the most engaged and lucrative users in the world and it’s something we would really like to be able to provide.  We’ve worked really closely with Mozilla to ultimately bring to their users an experience that they designed and that they feel really suits those users.

  Google Maps si YouTube nu mai sunt aplicatii native ale iOS, Find My iPhone nu mai foloseste Google Maps, iar urmatoarea “victima” a Apple ar putea fi Google Search. Apple s-a distantat in ultimii ani de Google si un parteneriat cu Yahoo! ar fi “lovitura de gratie” pe care ar putea-o da cei din Cupertino competitoarei. Eliminand Google Search ca si motor de cautare predefinit din sute de milioane de iDevice-uri si zeci de milioane de Mac-uri ar afecta serios traficul google.com in lumea intreaga si implicit veniturile companiei.

  Daca Apple va ataca sau nu Google pe acest front ramane de vazut, insa exista sanse mari ca Google Search sa fie inlocuit anul acesta cu Yahoo! sau Bing.