Coreea de Sud investigheaza impactul pe care Apple si Google il au asupra vanzarilor Samsung

Apple Gooogle Samsung

  Apple a inregistrat in Q4 2014  in Coreea de Sud cea mai mare cota de piata inregistrata de vreun producator strain de smartphone-uri, americanii acaparand 33% din piata locala. Cresterea vine pe fondul unei scaderi a vanzarilor companiei Samsung si aceasta schimbare a “puterilor” de pe piata coreeana a determinat autoritatile locale sa investigheze Apple, dar si Google. Guvernul coreean incearca sa afle ce impact au avut asupra vanzarilor de smartphone-uri companiile Apple si Google, iar la mijloc este desigur compania Samsung, care a fost cel mai sever afectata.

The FTC is said to establish a task force and closely monitor whether or not monopolistic companies like Google and Apple inflict damage to the Korean market using their dominant position in the market. The regulatory body is paying attention to the fact that the two companies comprise 99.5 percent of the local mobile operating system market.

  Problema pentru guvernul coreean este ca iOS si Android controleaza impreuna 99.5% din sistemele de operare pentru terminale mobile care ruleaza pe telefoanele mobile ce functioneaza in Coreea de Sud. Desi cea mai mare parte a cotei de piata este reprezentata de Android-ul dezvoltat de Google si folosit de Samsung, coreenii vor totusi sa monitorizeze activitatea companiei americane. Probabil combinarea unei monitorizari pentur Apple si Google ar fi mai usor de inteles pentru toata lumea, desi principala tinta este cu siguranta Apple.

  Samsung nu prea poate convinge guvernele altor tari sa monitorizeze Apple, dar in Coreea de Sud poate face aproximativ orice doreste, desi ramane de vazut daca aceste actiuni vor afecta vanzarile de iDevice-uri.