WhatsApp Web are o problema de securitate care-ti expune datele! (Video)

  WhatsApp Web este o platforma online dezvoltata pentru platforma WhatsApp Messenger de catre creatorii aplicatiei, ea permitandu-ne sa folosim serviciile printr-un browser web de pe un PC cu Windows sau Mac. In ciuda faptului ca sistemul este extrem de util, el are o vulnerabilitate care expune pozele de profil ale utilizatorilor in fata oricaror persoane care discuta cu voi. WhatsApp Messenger are disponibila o optiune care permite ascunderea acestor poze pentru persoanele care nu se afla in lista noastra de contacte, insa se pare ca ea este inutila pentru WhatsApp Web.

17-year-old security researcher Indrajeet Bhuyan has discovered a privacy hole in WhatsApp that could expose your account’s profile photo to complete strangers, even if you have set it to be viewable to Contacts Only. The privacy flaw appears to have been introduced by WhatsApp’s newly-introduced web interface at web.whatsapp.com, which allows you to chat via your browser with your WhatsApp contacts.

  Avand in vedere ca vorbim doar despre poze de profil care pot fi preluate de catre persoanele necunoscute, vulnerabilitatea in sine nu este chiar atat de importanta. Chiar si asa, existenta unei asemenea vulnerabilitati in WhatsApp Web nu poate decat sa genereze intrebari in legatura cu securitatea intregii platforme lansate pentru WhatsApp Messenger. Daca pozele de profil pot fi vazute de catre oricine, oare exista si vulnerabilitati care permit preluarea altor date din platforma? Raspunsul la aceasta intrebare nu-l vom afla prea curand, insa daca alte vulnerabilitati exista, ele vor fi folosite de catre hackeri in viitor.

  WhatsApp Web nu este deocamdata disponibila pentru terminalele iPhone ale companiei Apple, insa daca detineti un alt terminal, atunci aici aflati cum va puteti conecta la WhatsApp Web.