Vanzarile de iPhone-uri intrec pentru prima oara in ultimii ani vanzarile de terminale Android in SUA

vanzari android

  Q4 2014 aduce o noua realizare importanta pentru compania Apple, vanzarile de terminale iPhone intrecand, pentru prima oara in ultimii doi ani, vanzarile de terminale Android. In imaginea de mai sus aveti prezentate vanzarile de terminale Android si iOS in SUA, ele fiind cu 0.1% mai mari in favoarea companiei Apple. Diferenta este infima, insa tabelul dezvaluie faptul ca Apple a reusit sa “fure” 3.8% din cota de piata a Android-ului in Q4 2014, cei de la Microsoft inregistrand o scadere de 0.4% a cotei de piata a propriului sistem de operare.

  Daca in SUA, Apple a avut un Q4 foarte bun, in Marea Britanie realizarea este si mai importanta, acolo cota de piata a iOS-ului crescand cu 13.1%. Jumatate din aceasta crestere a fost luata de la terminalele Android, in timp ce restul vine de la Windows Phone si alte sisteme de operare, compania Apple afectand toti producatorii de terminale mobile. O crestere mai mica, de 3.6% a fost inregistrata in Germania pentru compania Apple, acolo Android-ul inregistrand o scadere de 4.4%, iar in China Apple a reusit sa-si creasca cota de piata cu 2.5%, Android-ul scazand cu 1.6%.

  iOS-ul a avut parte de un Q4 2014 extrem de bun cu cresteri in vanzari si in cota de piata pentru o buna parte dintre pietele in care iDevice-urile Apple au fost disponibile.

7 COMENTARII

  1. Nu stiu cine scrie articolele citate, dar in 4 luni de stat in US, nu cred ca am vazut 100 americani cu iPhone – si 90% din ei cu modelul 4 sau 4S. In restul Samsung la greu si LG (<10%).

  2. voi va dati seama…, iphone a intrecut la vanzari toate celalalte companii care fol android, e o chestie mare. viva apple