Prima Pagina WhatsApp Messenger WhatsApp Messenger face primul pas spre implementarea de apeluri VoIP

WhatsApp Messenger face primul pas spre implementarea de apeluri VoIP

WhatsApp Messenger apeluri voce

  In cursul acestei nopti aplicatia WhatsApp Messenger pentru iPhone a fost actualizata, noua versiune aducand pentru utilizatori doua schimbari oficiale, dar si cel putin una neoficiala. Schimbarea care nu a fost mentionata de catre dezvoltatorii aplicatiei este vizibila in imaginea de mai sus si vorbesc despre iconita telefonului care apare in partea dreapta a imaginii. Acea iconita nu era prezenta acolo pana astazi si accesand-o vom avea posibilitatea de a initia un apel telefonic cu contactul cu care purtam conversatia in respectivul meniu.

  Daca va aduceti aminte de aceste imagini, atunci stiti ca functia de apeluri VoIP va fi accesibila prin exact aceeasi iconita plasata in exact acelasi punct din interfata aplicatiei WhatsApp Messenger. Desi practic nu putem face apeluri VoIP prin aplicatia WhatsApp Messenger chiar din acest moment, cei de la WhatsApp au facut primul pas spre implementarea sa pentru noi. In momentul de fata singura functionalitate a butonului este de a initia un apel telefonic printr-o retea de telefonie mobila si nu se stie cand anume vom avea functia VoIP disponibila.

  Reprezentantii WhatsApp au anuntat ca intentioneaza sa ofere aceasta functionalitate pentru utilizatori in cursul acestui an si daca ea va fi disponibila mai devreme sau mai tarziu vom afla in perioada urmatoare. Acestea fiind spuse, sunt curios cat de interesati sunteti voi de aceasta functie.

 • Julian

  Da, va fi ok….
  Dar, acum, avand in vedere abonamentele de pe piata romaneasca, majoritatea cu destule minute nationale (ca sa nu zic sute…in general…), aceasta ar fi o functie putin cam depasita. Ar fi fost foarte utila acum vreo doi sau trei ani in urma, ar fi concurat cu Viber, Tango si altele.

 • dani

  Pentru ro e fix pl, in afara o sa se foloseasca mult.

 • Adioff

  Pe Viber este disponobila de ani buni . E utila doar in afara Romaniei .

 • Costi

  Pe digi mobil ai 3000 minute internationale pe mobil

 • Cosmin

  Functia asta merge cu internet? Adica daa ma aflu in alta tara si vreau sa sun in rom pe wapp ma taxeaza sau e free?

 • alex

  Va fi interesanta in masura in care vom putea face apeluri cu o claritate superioara celor pe care le putem face acum utilizand reteaua gsm… Am citit pe pagina lui George Buhnici ceva interesant despre acest serviciu Voip si anume ca apelul initiat online poate fi continuat pe reteaua gms atunci cand iesi din zona de acoperire wi-fi de ex

 • Claritatea depinde de reteaua de internet. N-o sa poti face apeluri voce HD prin VoIP cu o retea EDGE.

 • Cui ii pasa, ce legatura are, cine are nevoie ? :)))

 • Te taxeaza doar traficul de internet.

 • Claudiu

  George Buhnici nu a scris ceva interesant in viata lui.

 • Nu, dar chestia aia cu VoIP se aplica la orice fel de apel, Skype, Viber, FaceTime Audio, bla bla, deci nu e ceva special pentru WhatsApp.

 • Claudiu

  Face 7 pasi inapoi din cauza ca nu sunt capabili sa ofere suport pentru platform iOS. Platforma iOS este marginalizata intr-un mod murdar avand in vedere ca nici dupa acest update nu pot sa scriu de pe laptop un mesaj pe Whatsapp.
  Din cauza bloggerilor stupizi aplicatia asta a castigat atata popularitate!