CFO-ul Intel sustine ca Apple nu va renunta prea curand la procesoarele sale

Intel Apple

  Ultimele luni ne-au adus o multitudine de zvonuri care sugerau faptul ca Apple intentioneaza sa renunte la a mai cumpara procesoare Intel pentru viitoarele sale Mac-uri. In schimb compania Apple ar intentiona sa foloseasca un set propriu de chip-uri cu procesoare ARM care ar oferi performante similare cu cele ale procesoarelor companiei Intel. In ciuda acestor zvonuri, CFO-ul Intel sustine ca tehnologia folosita de catre compania americana este atat de avansata incat daca Apple ar decide sa renunte la ea, ar trebui sa renunte si la o buna parte dintre performantele Mac-urilor sale.

Apple is a great partner of ours. Like Intel they like bringing really cool stuff to the market… As long as we’re bringing great technology to the marketplace, we’re enabling them to do great Apple products. Our leadership over the rest of the industry is extending. We’re not delayed relative to the industry. We’re actually ahead of the industry. For a customer like Apple you’d have to take a big step off performance to step off our architecture.

  Desi pentru unii afirmatiile ar putea fi surprinzatoare, realitatea este ca Intel are cele mai performante procesoare de pe piata, ele administrand si extrem de eficient energia. Mai mult decat atat, Apple are probabil si contracte care ii ofera preturi foarte bune pentru procesoarele Intel, iar in aceasta idee, e greu de crezut ca va renunta la partenerul sau. Chiar daca Apple vrea sa controleze intregul proces de creare a produselor sale, ideea de a renunta la Intel nu este una grozava in momentul de fata.