EA Games: tabletele vor fi mai puternice decat consolele

EA Games Logo

  EA Games este unul dintre cei mai mari producatori de jocuri pentru terminale mobile, PC, console sau mediul online, iar o informatie recent furnizata de catre companie anunta un viitor stralucit pentru tablete. Conform unui manager al celor de la EA Games, pana in anul 2018 tabletele urmeaza sa aiba mai multa putere de procesare decat consolele, hardware-ul urmand a fi serios imbunatatit de catre producatori. Blake Jorgensen, CFO-ul EA Games, este de parere ca tabletele ar putea deveni din ce in ce mai populare pentru gameri, iar asta multumita portabilitatii lor.

What gets us the most excited is the power, the computing power, of mobile devices and the speed at which that’s growing. What that might mean is that a tablet, three or four years from now, has more power than what a typical console has. And that will open up a whole new set of people to console-style games that are much more immersive, much deeper, much more character-driven than simply a static mobile game that you might play for a small burst of time while you’re waiting for the bus.

  Teoria CFO-ului este ca in urmatorii 3 ani hardware-ul tabletelor va evolua atat de mult incat acest tip de terminale mobile vor fi mai puternice decat actualele console. Afirmatia sa pare extrem de surprinzatoare in momentul de fata, insa avand in vedere ritmul alert in care a evoluat puterea de procesare a tabletelor in ultimii ani, ea este extrem de posibila. Daca ne uitam ca an dupa an producatori precum Apple dubleaza numarul de nuclee ale placilor grafice din iPad, nue ste exclus ca in 3 ani tabletele sa aiba putere de procesare egala cu ce a consolelor.

  Aceasta evolutie vine si pe fondul faptului ca terminalele mobile sunt actualizare din punct de vedere hardware mai repede decat consolele, astfel ca evolutia este mai rapida. Daca puterea de procesare va creste in urmatorii ani, atunci ne putem astepta ca o multitudine de jocuri pentru console sa fie portate pe tablete, iar de aici incolo lucrurile devin grozave.

4 COMENTARII

  1. “Aceasta evolutie vine si pe fondul faptului ca terminalele mobile sunt actualizare din punct de vedere hardware mai repede decat tabletele”. Cred ca ai vrut sa zici tocmai invers,vezi A7 vs A7X,A8 vs A8X.

  2. Si asta nu vine deloc pe fondul scaderii vanzarii de tablete, la fel a fost laudat si pc-ul atunci cand a inceput sa scada, cumparati ca e bun. totul este bun cumparati!