Apple vrea sa imbunatateasca camerele iPhone-urilor folosind oglinzi

  Camerele terminalelor iPhone sunt mereu laudate pentru calitatea imaginilor inregistrate, iar compania Apple intentioneaza sa imbunatateasca in continuare calitate lor, un brevet de inventie aparut astazi explicand totul. Ideea celor de la Apple este de a folosi un stabilizator optic de imagine si oglinzi pentru a imbunatati calitatea imaginilor inregistrate folosind iPhone-urile noastre, imaginile din acest articol prezentand ansamblul intern. Desi iPhone 6 Plus are implementat un senzor optic de imagine care inregistreaza poze mult mai bune fata de orice alt iPhone lansat pana acum, compania Apple este de parere ca tehnologia poate fi in continuare mult imbunatatita pentru utilizatori.

  In aceasta idee, compania americana descrie un stabilizator optic de imagine care foloseste lentile de zoom cu elemente ce se misca independent unele de altele, o lentila si o oglinda facand parte din intreaga componenta. Camera pe care va fi montat stabilizatorul va primi lumina din exterior printr-o lentila care va avea in spatele sau o oglinda si o a doua lentila, lumina fiind redirectionata prin oglinda intr-un anumit unghi catre camera. Pentru a compensa miscarile utilizatorului in timpul inregistrarii pozelor sau clipurilor video, camera va include si un actuator care va misca oglinda in functie de miscarile noastre, rezultatul final fiind continut multimedia inregistrat aproape perfect.

  Desigur ca in teorie totul pare extraordinar, dar dupa cum ni s-a demonstrat in trecut, de la brevet de inventie si pana la implementare efectiva este o cale extrem de lunga, asa ca ramane de vazut daca Apple va folosi vreodata componente de acest gen.