Decodarea iPhone-urilor este gratuita in SUA incepand de astazi

decodare telefoane

  Daca aveti un iPhone ce a fost cumparat de la un operator de telefonie mobila din SUA si este codat, atunci astazi am o veste buna pentru voi, deoarece o noua legislatie impune decodarea gratuita a telefoanelor mobile. Legea a intrat in efect incepand de astazi si in baza sa, orice operator de telefonie mobila din SUA este obligat sa decodeze orice telefon mobil in momentul in care perioada contractuala a abonamentului cu care a fost cumparat a expirat. In aceeasi idee, orice telefon cumparat la pret intreg trebuie decodat de catre operatori fara vreun cost pentru utilizatorul de rand.

  AT&T, Sprint, T-Mobile, U.S. Cellular si Verizon sunt principalii operatori de telefonie mobila care vor fi obligati sa respecte legislatia, insa si cei mici o vor face. Acesti operatori isi vor notifica utilizatorii in legatura cu eligibilitatea privind decodarea gratuita, astfel ca daca aveti un iPhone cumparat din SUA, s-ar putea sa il puteti decoda gratuit. Legislatia americana este similara cu cea din Romania, in tara noastra operatorii de telefonie mobila decodand gratuit terminalele in exact aceleasi conditii, aceste reguli fiind definitive.

  Pentru anumite terminale mobile decodarea implica plata unei taxe rezonabile, iar telefoanele mobile cumparate impreuna cu cartele prepay vor putea fi decodate abia la un an de zile dupa activare.